*Nettavisen* Nyheter.

- Elsker å få fram formene til en kvinne

Foto: Annette-Marie Antonsen

Hun får oppdrag av jenter som ønsker sexy bilder til kjæresten og kombinerer jobb, blogg og mammarollen.

06.03.10 06:17

(Side2): Anette-Marie Antonsen har en av Norges største blogger med over 10 000 lesere hver dag. I hennes tid som gravid var bloggen svært populær. Nå har bloggen gått over til å være en mammablogg, uten at det har gitt noen negativ effekt på trafikken. Snarere tvert i mot.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Bloggen din har gått fra å være en graviditetsblogg til en mammablogg, hvor mye tid har du til blogging som mamma?

- Ja, der skulle man tro det fantes lite tid, men med litt planlegging og organisering så fungerer alt. Jeg bruker faktisk ikke så masse tid på det om dagen. Tror jeg er litt datavant, så jeg er litt rask til å trykke på tastaturet. Det skjer mens jenta mi ligger og leker for seg selv, eller når hun sover. Hun kommer alltid først.

Lærer mye av leserne
Hva synes du om at så mange leser din blogg?

- Jeg synes det er kjempestas. Det høres kanskje rart ut, men jeg lærer en del ut av det også. Jeg blogger meninger og tips ut i fra mine erfaringer, og leserne kommer med sine meninger og tips utifra deres erfaringer. Lurer jeg på noe så kan jeg spørre leserne mine, og det er utrolig hvor mange bra svar jeg kan sitte igjen med.

Vil motivere andre
Det viktigste for Anette-Marie er likevel at hun kan motivere andre:

- Det som er det herligste er at jeg motiverer andre mødre og jenter til trening. Jeg har mottat en god del kommentarer og private mail hvor leserne mine virkelig har takket meg. Det gir meg glede. Personlig glede i hverdagen min. Jeg elsker og inspirere, fascinere og motivere andre.

Fremtiden for bloggen
Hva tror du fremtiden innebærer for bloggen din?

- Det vet jeg faktisk ikke. Jeg håper at jeg klarer å være like aktiv i lang tid framover, og at den fortsetter å vokse. Jeg liker å bloggen det er min store dagbok hvor jeg skriver alt mulig rart. Jeg kan være sint, trist, eller glad. Uansett får jeg støtte ifra noen. Føler en viss trygghet i det tror jeg. Jeg har møtt noen lesere på gaten, eller ute på byen. Noen er kunder av meg i fotostudio også. Det som kanskje er rart er jo at de kjenner meg, de føler de kjenner meg, og det skjønner jeg. Jeg bretter meg jo ut, psykisk. Men så er det litt herlig, jeg er jo en utrolig åpen person mot dem, for jeg vet de kjenner meg en hel del.

Kombinerer mammarollen og jobb
Du er også fotograf, hvordan går det med det oppe i det å være mamma og være blogger?

- Vet du, man skulle tro det var problematisk, men det er det ikke. Jeg er velsignet med et englebarn, bank i bordet for det. Hun er så utrolig at jeg kan ha henne med meg på jobb. Jeg er av den sorten som ikke liker å sitte stille for lenge. Jeg har mål og ambisjoner jeg vil nå selv om jeg har ei jente som alltid kommer først.

Jenta er med på jobb, og det går greit:

- Jeg har med lekematten hennes. Til og med 8 timers dager har hun vært med på. Mens jeg fotograferer ligger hun og leker, eller sover. Bleieskift og amming kommer imellom kundene. Jeg håper dette fortsetter en god stund til. Det blir jo spennende når hun begynner å krype rundt. Enda en gledespredende utfordring.

Vil vise kvinnelige former
Deg selv som fotograf, hva liker du best å ta bilder av og hva gjør du mest av?

- Akkurat nå for tiden er det mest baby og gravidfoto det går i. Barn er bare så utrolig masse glede i! Også er det en del jenter som ønsker litt freshe bilder av seg selv, til seg selv eller til kjæresten. Jeg elsker akkurat det, å kunne få fram de fineste formene til en kvinne. Det er vakkert. Også er det så mange jenter som bare drømmer om å ta slike bilder, men tør aldri. Flere av de jeg har fotografert har sagt at det føles mer trygt med en jente bak kamera, også slipper de en sjalu kjæreste hjemme. Bryllup finns det også. Det er spennende. Den største dagen, og jeg skal dokumentere den. Da gjelder det å ha fokus på plass!

Kommersiell blogg?
Jobber du kommersielt med din blogg nå, eller gjør du det kun fordi det er en hobby?

- Kan jeg svare begge deler? Jeg elsker å blogge. Og jeg skal ikke slutte å bry meg om leserne mine. Men at jeg tjener penger på å blogge, det vil gjøre meg til en bedre blogger, fordi at jeg får bedre samvittighet for å bruke tid på å blogge. At jeg samtidlig tjener litt til livets opphold er vel bare bra?

Mange tilbud
Som blogger får Anette-Marie mange tilbud:

- Jeg får stadig tilbud fra flere kanter, men det er viktig for meg at det er i samsvar til hva jeg står for. Nå har jeg og Kine, som nylig har lansert mammatrening.no, inngått et sammarbeid med Jon Lundemoen som er stylist. Vi vil få enda flere jenter motivert til å trene. Vi måtte tenke fram noe som de fleste jenter drømmer om.

Løsningen ble en drømmedag som premie i en konkurranse:

- Leve en dag i luksus? Ja, det er mange som drømmer om det. Derfor kom vi opp med denne konkurransen der man må trene for å delta. Det er jo en vinn-vinn situasjon uansett. Om man ikke vinner premien så kommer man uansett til å ha fått trent seg opp! Det er mange mødre der ute som tenker at det er for sent, at løpet er kjørt og at kroppen bare får være slapp og lat. Men de vet ikke hvor lett det egentlig er! Om man bare har litt viljestyrke og «ståpå»-mot. Er man bare er villig til å jobbe hardt for kroppen sin og helsa - ja da kan mirakler skje skal jeg fortelle deg.

Her finner du bloggen til Anette-Marie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.