RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DILLA PÅ JAPAN: Silvany har alltid hatt en stor fascinasjon for det japanske.
DILLA PÅ JAPAN: Silvany har alltid hatt en stor fascinasjon for det japanske. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Elsker alt japansk

Sist oppdatert:
Silvany Bricen (34) har stor fascinasjon for Japan og har gjort det ultimate vintagekuppet - hun fikk endelig tak i silkekimonoen hun alltid har drømt om.

(SIDE2): Det er japanske kommoder, bilder, tekopper og ikke minst en silkekimono som møter oss i Silvany Bricens leilighet i Vika i hovedstaden.

Se bildeserie av Silvanys 10 siste motekjøp nederst!

- Jeg er helt Japan-frelst, jeg har vært fascinert siden jeg var liten. Hvorfor vet jeg ikke helt, det er bare noe med kulturen som er så vakkert, sier Silvany til Side2. Etter flere «falske» kimonokjøp opp igjennom årene, har hun endelig fått tak i den ultimate kimonoen fra Japan. Håndbrodert, i hundre prosent silke, og vintage.

- Bedre blir det bare ikke, er den ikke helt fantastisk? Jeg fikk tak i den i København og synes den er helt nydelige med blomstene på ryggen og de vakre, vide armene, sier hun glad. Silvany, som har vært modell i en årrekke, programleder og fikk oppmerksomhet fra Robbie Williams da han gjestet Skavlan, jobber nå som GO- og webredaktør i gratismagasinet Where2Go.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bevisst
Silvany er opptatt av mote og trender, men det viktigste for henne er kvalitet og bevissthet rundt shoppingen.

- De siste årene har jeg shoppet mindre og heller brukt penger på skikkelige gode kvalitetsplagg som jeg er veldig glad i. Jeg impulsshopper aldri, og kjøper jeg designerklær er det på salg.

Klar favoritt
Silvany har jobbet mye med shoppingguider i årenes løp, og Side2 må selvsagt spørre om favorittbutikk.

- «Bird in a Cage» på Frogner er helt klart min favoritt, den butikken gir deg en virkelig god shoppingopplevelse. Men jeg er nok ikke en veldig god kunde, jeg elsker nemlig å titte, kjenne på materialer og bare nyte, sier hun lattermildt.

Hun mener det er de små butikkene som gjør at byen blir fin.

- Kjedebutikker er kjekt å ha, men det er de koselig butikkene som gjør shoppingen til noe mer.

- Hva MÅ du ha?

- Undertøy! Og bare sånt håpløst undertøy som en må håndvaske. Hvite singleter får jeg heller aldri nok av fordi de er så lett anvendelige til trening og over jeans eller skjørt, sier hun.

Men til våren er det hvite joggesko som står på shoppinglisten.

- De hvite basketskoene fra Filippa K. har jeg lyst på. Nye joggesko til våren hører med.

Favorittdesigner
Yndlingsdesignere har hun flere av, men det er en spesiell klassiker som ligger Silvanys hjerte nær.

- Chanel! Cocktailjakkene fra Chanel, helst de svarte fra gamle dager, de er helt nydelige. Klassiske, rene og sofistikerte. En slik jakke står helt klart høyt på ønskelisten!

Se bildeserie av Silvanys motekjøp nederst!

Her er Silvanys 10 siste motekjøp:

1. Acne-veske
- Jeg liker så godt fargen, skinnet er nydelig, kvaliteten er fantastisk og den er så stor at jeg får plass til alt mulig oppi. Formen er også kul, og nesten litt rar!

2. Platåsko fra Zara
- Disse er dødsrå. Det var et impulskjøp da jeg skulle på ball i julen, men de er så vonde! Jeg fikk vannblemmer under beina for første gang i mitt liv. Vonde, men helt nydelige er de.

3. Vintageskjerf fra Celine
- Dette skjerfet fikk jeg tak i i en bruktbutikk i København. Det er helt utrolig delikat og i hundre prosent silke. Et lite tips til jenter som er på jakt etter eksklusive sjal og skjerf er at man må spørre etter dem i bruktbutikkene. De ligger som regel alltid gjemt bak disken. Er du heldig kan du gjøre et designkupp og få tak i et gammelt Hérmes-skjerf.

4. Bluse og vest fra Munthe plus Simonsen
- Jeg liker den romantiske, sarte og feminine stilen, men det kan bli litt sukkersøtt iblant, derfor ville jeg ha vesten over blusen. De er begge fra vårkolleksjonen som kommer ut nå.

5. Sommerkjole fra Cubus
- Innmari søt kjole, likte så godt blondene og at den er litt ujevnt nederst noe jeg falt for. Den blir skikkelig fin med en skinnjakke over, ellers så kan den kanskje bli litt for nusselig.

6. Silkekimono
- Denne er mitt største kupp ever! Jeg fant den i en bruktbutikk i København, den er vintage håndlaget i hundre prosent silke og den var litt flekkete så jeg fikk den til skikkelig kuppris. Den er fôret også, så den kan brukes som en sommerjakke. Jeg elsker den rett og slett!

7. Gullarmbånd fra Julie Sandlau
- Kult armbånd i 70-talls stil fra en dansk designer jeg har stor sans for. Jeg investerer i skikkelig smykker fordi jeg nikkelallergi og ikke kan bruke alt mulig stæsj. Men det er smykker jeg føler er tidløse og som jeg blir virkelig glad i.

8. Burberry trenchcoat
- Denne måtte jeg ganske enkelt ha! Jeg har en i sort også som jeg er veldig fornøyd med og bruker ofte, så det er nok en smart investering føler jeg. Klassisk, tidløs og i en fantastisk kvalitet, og kan brukes til både hverdag og fest.

9. Kåpe fra Baum und Pferdgarten
- Jeg måtte ha en ny vårkåpe og denne er helt super. Den har fine detaljer, i kashmirmiks og er bare helt nydelig. Det er noe litt japansk over dette også.

10. Treningstopp fra Stella McCartney for Adidas
- Stella lager veldig mye fint for Adidas, treningstøyet er laget for at kvinner skal føle seg vel. De er lange og i god kvalitet, med fine detaljer. Jeg liker så godt den åpne ryggen på denne, sier Silvany som har trent yoga aktivt de siste sju årene.

Se bildeserie av Silvanys motekjøp nederst!

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere