*Nettavisen* Nyheter.

- Elsker paparazzier

Foto: Warner Bros

Entourage-stjernen har et annet syn enn de fleste kjendiser. Les vårt eksklusive intervju med Adrian Grenier.

15.03.09 15:02

(BIIPMAG):Når TV-serien Entourage først begynte trengte Adrian Grenier leksjoner i hvordan han skulle oppføre seg som en A-liste kjendis - nå lager han dokumentar om livet i rampelyset.

Å spille Vincent Chase gjorde Adrian til en av de største TV-kjendisene i USA, men han har også skapt seg et navn som dokumentarfilmskaper og miljøforkjemper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Paris Hilton tidligere denne måneden, under åpningen av en ny D&G-butikk i Los Angeles. Foto: (Scanpix)

Du har brukt den siste tiden til å jobbe med en dokumentar. Hva inspirerte deg til å lage den?

- Dokumentaren er en fortelling om mine erfaringer rundt det å være kjendis. Den handler om media og paparazzikulturen, som jeg er så heldig å få et sjeldent innsyn i, forteller Adrian til BiipMag.

Og du får hjelp av Paris Hilton?

- Hun har definitivt en helt unik opplevelse av det å være kjendis, og jeg beundrer måten hun håndterer det på. Jeg begynte å se på hennes rolle oppe i det hele, og samspillet mellom det tabloide media og kjendislivet. Du trenger ikke alltid å bli et offer for paparazzien og media, og stadig flere skuespillere begynner å forstå at du kan ta en aktiv rolle i dekningen av deg selv.

kjendiser representerer en viss grad av frihet - og får muligheter som vi alle ønsker

- Grad av frihet
Entourage-stjernen har sin mening om hvorfor vi er så opptatt av kjendiser:

- Jeg tror kjendiser representerer en viss grad av frihet - og får muligheter som vi alle ønsker. Vi trenger alle oppmerksomhet og kjendisene får veldig mye av det. Et sted inni oss er dette noe vi alle ønsker, men jeg tror ikke folk alltid tenker på hvor mange negative ting som også følger med kjendisstatusen, forteller han og legger til:

- Det er en veldig unaturlig opplevelse og kan ofte være psykologisk vanskelig hvis du ikke finner en måte å beholde bakkekontakten på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Warner Bros

Du gikk ut og tok bilder med paparazzifotografene. Endret det oppfatningen din av dem?

- Paparazzifotografene er egentlig søte, vennlige fyrer som bare prøver å tjene penger - og er for det meste fantastiske mennesker som gjør en spennende jobb. Før, når det kom ut historier eller bilder som ikke var gunstig, så var det en ubehagelig og skremmende opplevelse. Du føler at alle disse fyrene er der ute for å få noe fra deg eller avsløre deg. Men da jeg begynte å avdekke sannheten og bryte ned murene mellom oss, så avmystifiserte det hele opplevelsen.

Beina på jorda
Grenier greier å holde bakkekontakten til tross for sin stjernestatus:

- Jeg har et tau rundt ankelen som er tjoret fast i et tre. Neida. Tyveårene mine brukte jeg på sex, narkotika og rock'n'roll, men nå er jeg mer opptatt av den spirituelle siden av meg selv. Livsstilen jeg førte i tyveårene kan man bare holde på med en viss mengde tid, og jeg traff bunnen. Nå er jeg mer opptatt av spirituelle ting.

Paparazzifotografene er egentlig søte, vennlige fyrer som bare prøver å tjene penger

Ser du for deg en fremtid foran eller bak kamera?

- Jeg ønsker å gjøre begge deler så lenge jeg kan. For å gjøre skuespillerarbeide, så må du vente på å få en jobb eller bevise deg selv ovenfor noen andre. Når du lager egne filmer, så går du bare ut og gjør det - uten å vente på noen andre. Sånn sett liker jeg friheten som ligger i selvstendig filmskapning, forteller Entourage-stjernen.

Sesong fem
Adrian gir oss også en smakebit på hva som skjer i sesong fem av TV-serien:

- Jeg tror det kommer til å bli mye kamp framover for Vince. Han kommer til å få smake litt på hvordan det er å ikke ha alt så enkelt. Kjendislivsstilen er veldig ustabil og flyktig, og du må være i stand til å håndtere både opp- og nedturer.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.