RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ementor trenger penger

Sist oppdatert:
Etter elendige resultater nok en gang tror analytikere at Ementor og styreformann Åge Korsvold vil trenge penger - selv om Korsvold avviser emisjon. First tror emisjon kan komme raskt
I dag la Ementor frem nok et elendig resultat. iMarkedet.no har snakket med flere analytikere i etterkant av presentasjonen av førstekvartalsresultatet.

Les om resultatet her:
Ementor svakt som varslet

I forkant har det vært spekulert i at Ementor vil måtte gjennomføre en emisjon. En av grunnene er helt klart at egenkapitalandelen etter overgang til IFRS nå er under 10 prosent samtidig som selskapet ikke er i stand til å levere positiv kontanstrøm fra driften.

Men dette ble tilbakevist av styreformann Åge Korsvold, som uoppfordret avkreftet at det var planer om emisjon. Han påpekte også at den enkle tilgangen til kapital fra markedet har vært 'en sovepute' for selskapet som ikke har behøvd å ta fundamentale grep for å tjene penger.

Les mer her:
Ikke ny emisjon i Ementor

Analytikere iMarkedet.no har snakket synes gjennomgående at resultatet var svakt. Samtidig mener alle at Ementor vil få behov for kapital, enten ved at det skjer et salg eller at det skjer en emisjon.

En markedsaktør sier dette om Korsvolds emisjonskommentar: - Man benekter alltid en emisjon før den skjer. Det er det samme som med adm. direktører. De har tillitt helt til at de ikke har det lengre. Korsvold måtte si at det ikke er planer om emisjon, sier en kilde til iMarkedet.no.

Ole Andre Hagen, IT-analytiker i ABG Sundal Collier, forventer at det kommer strukturendinger i selskapet. Han sier til iMarkedet.no at selskapet har for lite kapital, men at det ikke er et prekært behov.

- Det bør kunne gå og snu selskapet, men for å bruke en klisje: det vil koste tid og penger, sier Hagen til iMarkedet.no. Hagen har en hold-anbefaling på aksjen som han ikke mener er spesielt dyr, men som han heller ikke vil anbefale å kjøpe som følge av den høye risikoen.

Erik Hernes Larsen, analytiker i First Securities, mener kapitalbehovet til Ementor er stort.

- Kapitalbehovet er stort. De bør ha en tre hundre millioner kroner når du ser på hva de optimalt burde hatt, sier Hernes Larsen. Han mener det er nødvendig med emisjon, og at eventuelle salg av virksomheter ikke vil være tilstrekkelig.

At egenkapitalen begynner å bli svært liten og at selskapet er i netto gjeld betyr også, ifølge Hernes Larsen, at behovet for kapital er stort.

Han sier videre til iMarkedet.no at det kan komme en emisjon allerede ved presentasjonen av andre kvartalet, som skjer i juli, men at den da vil presenteres i forbindelse med en konkret plan og strategi for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere