RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En aksje i skyggenes dal

Sist oppdatert:
Analysefirmaet Corporate Advice and Research er ikke imponerte over Natural, og anbefaler salg av aksjen
CAR skriver i en kommentar om gårsdagen Natural-tall at bunnlinjen var litt bedre enn ventet, men samtidig peker analysefirmaet på en svak omsetning.

- Som vi har gjentatt til det kjedsommelige: veien mot å bli et rendyrket lisensieringsselskap rammer topplinjen til Natural hardt i fravær av signifikante inntekter fra Cognis og BASF avtalene. Når i tillegg produktsalget av Tonalin/CLA i det nordiske markedet i 2006 ikke lenger ligger under Natural, vil mangel på topplinje bare bli ytterligere forsterket. Vi ser derfor få, om noen, resultatmessige triggere det neste året som vil løfte Natural-aksjen fra dagens nivåer, skriver CAR.

CAR mener samarbeidet med partneren BASF utvikler seg i sneglefart. Inntil videre tror man heller ikke lisensintektene fra den andre hovedpartneren, Cognis, vil overstige minimumsbeløpet i avtalen.

- For å være riktig slemme kan vi legge til at patentene til Natural har en varighet til 2018. I lys av dette syntes vi kontantstrømmene bør begynne å gjøre seg gjeldende om dagens markedsverdi på NOK 390m skal forsvares, heter det.

Anslått resultat pr. aksje i år beholdes uforandret på 19 øre, mens anslaget for neste år tas ned fra 1,68 til 1,24 kroner.

- Natural prises idag til over 30 ganger neste års inntjening. Vi syntes dette er dyrt all den tid våre estimater allerede reflekterer god vekst i lisensinntektene. Med mangel på resultatmessige triggere, tror vi Natural aksjen fortsatt vil vandre i skyggenes dal en stund til. Vi opprettholder derfor vår salgsanbefaling og vårt seksmåneders kursmål på 34 kroner.

Oppsummering:

Anbefaling: Selg
Kursmål: 34 kroner
Meglerhus: Corporate Advice and Research
Dato: 27. august 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere