*Nettavisen* Nyheter.

- En av årets viktigste bøker

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik sparte ikke på superlativene i omtalen av Jonas Gardells nye bok, «Jenny».

18.05.06 14:32

De to møttes til en samtale som sentrale temaer som mobbing, omsorg og kjærlighet torsdag, i anledning lanseringen av boken «Jenny».

- «Jenny» er hjerteskjærende lesning. Den handler om svik, feighet, skyld og sannhet. Den handler om håp, tilgivelse og forsoning, forklarer Bondevik.

- Dette er en av årets viktigste bøker. En bok alle lærere, elever og foreldre bør lese. Den anbefales, fortsetter Bondevik på pressekonferansen.

Historien om Jenny
«Jenny» handler om en jente som etter 25 år tar kontakt med sin tidligere bestekamerat, Juha Lindström. I et brev forteller historien om da hun ble misbrukt på avslutningsfesten i 9. klasse. Brevet får Juha til å oppsøke gjerningsmennene og stille dem til ansvar for overgrepet. Men 25 år har tross alt godt, og gjerningsmennene er nå etablerte familiefedre.

- Dette er en roman som handler om hvordan det var å vokse opp med vissheten om at man har blitt utsatt for et overgrep, og hvordan man skal komme seg videre i livet etter noe slikt, forteller forfatteren selv.

Voldtatt som 14-åring
Og Jonas Gardell vet hva han snakker om. Han ble mobbet under hele oppveksten og kommer fra et svært turbulent hjem. Som 14-åring ble han voldtatt av en eldre mann og som 15-åring bestemte han seg for å stå åpent fram som homofil.

- Etter voldtekten vurderte jeg å hoppe foran undergrunnsbanen. Men da jeg sto der bestemte jeg meg for og aldri være så svak og hjelpesløs som jeg var under overgripelsen, og jeg bestemte meg for å bli modig. Jeg har heldigvis klart meg bra, fortsetter han åpenhjertig.

Bondevik var tilstede som frontfigur for det landsomfattende prosjektet «Manifest Mot Mobbing».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.