*Nettavisen* Nyheter.

- En av fem elever i Fauske får spesialundervisning

Bodø (NTB): I grunnskolen i Fauske i Nordland får mer enn 20 prosent av elevene spesialundervisning. Det er mer enn det dobbelte av landsgjennomsnittet.

Tall fra skoleåret 2011/2012 viser at 8,6 prosent av elevene i landets grunnskoler hadde vedtak om spesialundervisning. I Fauske får 228 av 1.138 elever spesialundervisning, skriver Avisa Nordland.

- Her i Fauske var andelen 16 prosent i fjor. I år blir det over 20 prosent i de kommunale grunnskolene i kommunen, sier Arve Rolandsen, enhetsleder for grunnskolene i Fauske.

Hvorfor Fauske kommune skiller seg ut har ikke Rolandsen noe klart svar på.

- Mange faktorer spiller inn. Det hevdes at økte ressurser til skolen vil få ned behovet for spesialundervisning. Jeg har ikke sett dokumentasjon på at der slik. Det som er sikkert er at økt bruk av ressurser til spesialundervisning spiser av den potten som kommunen har til drift av skolen, sier han.

- Studier og forskning viser at presset kommuneøkonomi virker inn. Det samme gjør manglende spesialkompetanse hos den enkelte lærer. Det kan også være snevrere normalitetsbegrep på mennesker i samfunnet, mener Rolandsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.