- En av tre elever blir oversett!

Elevorganisasjonen går hardt ut mot det de mener er en svak lærersatsing i norsk skole.

08.03.13 11:16

HTML EMBED

- Noen steder har det gått så langt at elevene blir sittende uten lærer. Det er uholdbart, sier leder Axel Fjeldavli i Elevorganisasjonen. Nå går han og elevene han har i ryggen hardt ut ut mot det de mener er for store klasser og for få lærere.

Torsdag demonstrerte flere hundre elever foran Stortinget med ønsket om en bedre læringsfremtid.

Elevaksjonen utenfor Stortinget ble satt igang av Elevorganisasjonens Elevtinget 2013. Landsmøtet er det nest største i Norge etter LOs. Hvert år vedtas vedtekter, politikk og arbeidsprogram for den kommende perioden.

Klikk på bildet for å forstørre.

KJEMPER: Flere hundre elever samlet seg torsdag for å tale lærernes og elevenes sak foran Stortinget. Foto: Lars Brock Nilsen

- Lærerløse timer er viktig tema
- Jeg visste egentlig ikke om dette før nå nylig, forteller Håkon Vik Solberg. Han tok turen fra Sør-Trøndelag og Bjugn videregående skole for å delta på landsmøtet. Både han vennene støtter årets store kampsak.

- Lærerløse timer er et så viktig og stort tema, og det er viktig at alle får en lærer som kan hjelpe dem, sier Per Diogo Olsen fra Hammerøy.

- Det er uholdbart
- Vi har en målsetning om at det skal være en lærer per 20 elever i en klasse. Vi tror det er det som skal til for at elevene blir sett, og få en god og tilpasset opplæring, sier leder for Elevorganisasjonen Axel Fjeldavli, som under apellen foran Stortinget la vekt på at en av tre elever bli oversett på skolen.

Han mener innsparinger som har skjedd har fått alvorlige konsekvenser for enkelte elever.

Full forståelse for kravet
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er positiv til elevenes engasjement for flere lærere.

Klikk på bildet for å forstørre.


- Det skal være mulig for lærerne å nå alle elevene hver dag, og få tilpasset opplæring og utfordringer man kan strekke seg etter. Så kravet deres har jeg stor forståelse for, sier Halvorsen og ser lurt bort på mannen i spissen for elevene, Axel Fjeldavli.Halvorsen kan fortelle at det vil satses sterkere på lærerkreftene fremover.- Vi prøver ut med 600 øremerkede statlige stillinger på ungdomskolen fra høsten av for å sikre at vi kan få 20 elever per lærer.

Elevtinget 2013 avsluttes på fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.