RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av tre Xbox 360-er dør

Sist oppdatert:
Ifølge rapporter dør hver tredje Xbox 360. Slik får du hjelp.

(Spillmagasinet): Xbox 360 fra Microsoft var den første maskinen på markedet blant den nye generasjonen av spillkonsoller.

Både Nintendo Wii og Playstation 3 ble sluppet flere måneder etter Xbox 360, men det kan se ut som om det store forspranget har sin pris.

- Den virkelige feilprosenten på Xbox 360 ligger mellom 30 og 33 prosent, hevder en ansatt i butikkjeden EB Games overfor nettsiden Dailytech.com.

Er du fornøyd med din Xbox 360? Skriv din kommentar i bunn av artikkelen.

Les også: Dette har du krav på.

- Minst pålitelig konsoll

Microsoft hevder at feilprosenten på Xbox 360 ligger mellom tre og fem prosent, men mengden av innlegg og diskusjoner på internett om problemer med konsollen, antyder en annen virkelighet.

Dailytech fortok derfor en undersøkelse hvor de spurte flere butikkjeder i USA som selger Xbox 360-maskiner sammen med utvidede garantier hvor mange kunder som benyttet seg av denne garantien. På den måten fikk de et bedre inntrykk av hvor mange maskiner som faktisk feilet.

- Responsen var enstemmig. Xbox 360 er den minst pålitelige spillkonsollen i senere tid, skriver Dailytech.

Endret garantivilkårene

Ifølge nettsiden reviderte EB Games vilkårene for sine utvidede garantiavtaler i Canada ene og alene på grunn av feilprosenten på Xbox 360. Nå lover ikke lenger kjeden forbrukerne en ny gratis maskin ved feil, men en gratis reparasjon av den gamle konsollen. Prisen på garantien er dessuten nærmest doblet.

EB Games er ikke den eneste kjeden som rapporterer om feil. Lederen for et kundeservicekontor i Best Buy anslår at hver fjerde eller tredje solgte konsoll får problemer.

Innrømmer ingen problemer

Microsoft på sin side vedgår ingen problemer med sin nye spillkonsoll, og nekter å kommentere feilprosenten direkte.

Peter Moore, sjefen for underholdningsavdelingen i Microsoft, sier til Mercury News at han ikke kan kommentere hvor mange konsoller som feiler.

- Vi selger Xbox 360 i 36 land, og det er en innviklet business, sier han.

Også mannen som er ansvarlig for designet av Xbox 360 unngår å svare direkte på spørsmålet.

- Vi går ikke ut med det virkelige tallet, sier han til Mercury News.

Slik får du hjelp

Dersom du har problemer med din Xbox 360 tar du kontakt med Microsofts brukerstøtte direkte. Sjekk først nettsiden www.xbox.com/support for åpningstider etc.

Her får du hjelp på e-post og telefon, det er også støtte for hørselshemmede via teksttelefon. Telefonnummeret for vanlige brukere er 800 14 174 eller +47 23162554 fra mobiltelefon.

Du må imidlertid belage deg på lang ventetid. Spillmagasinet ga opp å få kontakt med kundesenteret etter 20 minutter i telefonkø, og valgte å legge igjen en beskjed om å ringe oss tilbake. Foreløpig har vi ikke blitt kontaktet.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere