*Nettavisen* Nyheter.

- En barriere ble brutt

Vålerenga vant på overtid mot Vejle i Vallhall.

17.01.12 16:00

Vålerenga slo Vejle 2-1 i den andre kampen i Carnegie Elite Tournament tirsdag.

- Det var en veldig viktig seier og en stor barriere som ble brutt. Vi spilte åtte strake turneringskamper av denne typen i fjor uten å vinne. Nå har vi endelig kvitta oss med den forbannelsen, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

- Vi hadde ikke så veldig bra rytme i angrepsspillet i dag heller, men jeg synes at vi var mye bedre enn Vejle og hadde flust av store målsjanser. At vi ikke scoret før skyldes både udyktighet og uflaks. Vi kommer til mange innlegg, men litt for få avslutninger. Det er noe vi må rette på.

Tross et spillemessig overtak var det danskene som tok ledelsen på et straffespark etter 61 minutter. Vålerenga fortsatte imidlertid å male og ni minutter senere skapte Preben Finstad balanse i regnskapet. Samme mann var nærmeste VIF-spiller da seieren ble sikret med et selvmål på overtid i andreomgang.

- Spillemessig er vi mange hakk bedre enn Vejle og vi vinner veldig fortjent selv om seiersmålet satt langt inne. Veldig moro for gutta at de får en oppreisning på hjemmebane. Og det er klart at det er ekstra deilig å få uttelig på overtid når man har stanga og stanga, skapt og skapt hele kampen uten å finne nettmaskene.

Torsdag møter Vålerenga svenske Helsingborg i den siste gruppespillkampen.

- Nå går vi for tre nye poeng og en respektabel sluttplassering i turneringen.

Vålerenga - Vejle 2-1 (0-0)
Vallhall arena

Mål: 0-1 Mikkel Bertelsen (61), 1-1 Preben Finstad (70) 2-1 Selvmål eller Finstad (80)

Gule kort: Oiver Thychosen (Vejle), Jibril Bojang (VIF), Filip Bekic (Vejle), Akinyemi (VIF), Mikkel Bertelsen (Vejle)

Vålerengas lag: Marcus Engebretsen - Marcel Wawrzynkicvik (hospitant, f. 1994), Ivan Näsberg, Deniz Payasli, Lars Vincent Andersen - Mathias Blaarud (Shola Akinyemi fra 54), Kamer Qaka, Monir Benmoussa (Ghayas Zahid fra 40) - Jibril Bojang, Riki Alba (Preben Finstad fra 61), Moussa Nije (hospitant, Holmlia f. 1995)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.