RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En bunn ble etablert 12. mars

Sist oppdatert:
Skagen Fondene og J. Kristoffer Stensrud mener en bunn ble etablert i aksjemarkedene 12. mars. Skagen tror også at rentekuttene til Norges Bank er over i denne omgang
- Opptakten til invasjonen i Irak endret markedsfokus sterkt, og en bunn i aksjemarkedet ble etablert den 12. mars. Stadig flere oppkjøp og en økt risikovilje i rentemarkedet er gode signaler om et bedre aksjemarked fremover, skriver Skagen i sin månedsrapport for mai.

Fallende oljepriser og stigende risikovilje blant investorene ga bedre aksjemarkeder, skriver Skagen.

- Fortsatt stimuleres de store økonomiene av lave renter, høye og stigende statsunderskudd – som gjør at etterspørselen blant forbrukerne er godt opprettholdt. Et oljeprisfall på rundt 10 dollar fatet siden toppen før krigen i Irak brøt ut, gir nå ytterligere drivstoff til verdensøkonomien. Det er grunn til å tro at den lave veksten i første kvartal mye skyldes utsatt og ikke "avlyst" forbruk og investeringer, heter det videre.

SARS hemmer veksten i Asia, men Skagen tror effekten blir kortvarig.

Skagen tror oljeprisene vil falle, etter at Venezuela og Irak er tilbake.

- Dette vil være svært positivt for verdensøkonomien. Det siste året har kostnaden med høye oljepriser ført til en betydelig reduksjon i kjøpekraften, samt økt den økonomiske usikkerheten globalt, skriver Skagen.

Rentene stabiliseres
Skagen peker også på at de internasjonale obligasjonsrentene etter en lang nedtur er i ferd med å stabilisere seg, og i den siste tiden har vist en stigende tendens.

Her hjemme tror Skagen markedet er for optimistisk når det gjelder rentekutt fra Norges Bank. Skagen tror ikke det kommer flere kutt i andre kvartal, etter det som var ventet i dag.

- Totalt priser rentemarkedet inn en rentebunn for Norges Banks styringsrente på 4,25 prosent fra september. Det forventes et kutt på en halv prosentpoeng både i april og juni, samt et kvart prosentpoeng i september. Vi tror renten kan bunne ut på et noe høyere nivå, skriver Skagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere