RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En drøm som går i oppfyllelse

Sist oppdatert:
- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg ble nesten målløs da Rune Pedersen ringte meg, og jeg trodde ikke at det var sant, sier dommer Tom Henning Øvrebø som er klar for EM-sluttspillet neste sommer.

Sammen med assistentdommerne Geir Åge Holen og Erik Ræstad er Øvrebø tatt ut til EM-sluttspillet i 2008.

Fokusert

- Målet er å gjøre det best mulig i de kampene vi får tildelt. Klarer vi å prestere like godt som i høst, så kan vi forhåpentligvis være mulige kandidater videre utover i mesterskapet også, men det er ikke noe vi tenker på nå, fortsetter Nordstrand-dommeren.

Utfordret hverandre

Dommeransvarlig i NFF, Rune Pedersen, mener UEFAs dommeruttak er et uttrykk for det norske dommerteamets høye prestasjoner over lang tid.

- Dommerteamet har lang erfaring og har prestert godt over tid, og det siste året har de tatt enormt store steg i riktig retning. Vi har hatt to meget gode dommerteam ledet av Tom Henning Øvrebø og Terje Hauge, og de har utfordret og konkurrert mot hverandre på en måte som har gitt begge god fremgang, sier Rune Pedersen.

Viktig for rekrutteringen

Pedersen mener dagens uttak til EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike vil virke motiverende på unge og lovende dommere.

- Uttaket er også en anerkjennelse av måten vi tilrettelegger og følger opp dommerne våre på, og det viser våre yngre dommere at det går an å komme seg opp og frem også fra mindre nasjoner, så lenge de satser målbevisst på dommergjerningen. Å komme seg inn blant de 12 dommerteamene som skal dømme EM er utrolig bra, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere