RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ener i miljøet

Sist oppdatert:
Presidenten i Røde Kors, Thorvald Stoltenberg, er glad for at vinneren av Fjellskikkprisen 2006, Johan Kofstad, skal holde på i mange år til.

Fjellskikkprisen ble tirsdag formiddag delt ut for 8.gang i Røde Kors sine lokaler i Oslo.

- Det var mange kandidater til denne prisen, men det var ikke vanskelig å komme frem til vinneren. Johann Kofstad er en ener i miljøet og har vært det i mange år. Jeg er glad for at han sa i takketalen at han skal fortsette i mange år til, forteller Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Medisin på dagsorden
Den nå pensjonerte overlegen ved Rikshospitalet har vært med i Røde Kors i over 40 år. Det var Kofstad som startet arbeidet med å sette den medisinske biten på dagsorden i Røde Kors.

- Jeg har vært medlem siden den forferdelige ulykkespåsken i 1967. Jeg er eneste lege i toppsjiktet i Røde Kors og har engasjert meg sterkt i det medisinske, forteller Kofstad til TV 2 Nettavisen.

I dag jobber Kofstad med kulturarbeid innenfor Røde Kors i tillegg til at han bruker mye av sin tid på kartlegging av fjell og fjelltopper.

Overveldet
- Jeg er overveldet over å ha mottatt denne prisen. Jeg hadde ikke tenkt i de baner i det hele tatt, understreker han.

Juryen til Fjellskikkprisen 2006 bestod av leder for landsrådet for Røde Kors hjelpekorps, Ole Gladsø, tidligere fjellskikkprisvinner Arnulf Møllerstad og presidenten i Røde Kors, Thorvald Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere