- En ener i miljøet

Presidenten i Røde Kors, Thorvald Stoltenberg, er glad for at vinneren av Fjellskikkprisen 2006, Johan Kofstad, skal holde på i mange år til.

04.04.06 14:35

Fjellskikkprisen ble tirsdag formiddag delt ut for 8.gang i Røde Kors sine lokaler i Oslo.

- Det var mange kandidater til denne prisen, men det var ikke vanskelig å komme frem til vinneren. Johann Kofstad er en ener i miljøet og har vært det i mange år. Jeg er glad for at han sa i takketalen at han skal fortsette i mange år til, forteller Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Medisin på dagsorden
Den nå pensjonerte overlegen ved Rikshospitalet har vært med i Røde Kors i over 40 år. Det var Kofstad som startet arbeidet med å sette den medisinske biten på dagsorden i Røde Kors.

- Jeg har vært medlem siden den forferdelige ulykkespåsken i 1967. Jeg er eneste lege i toppsjiktet i Røde Kors og har engasjert meg sterkt i det medisinske, forteller Kofstad til TV 2 Nettavisen.

I dag jobber Kofstad med kulturarbeid innenfor Røde Kors i tillegg til at han bruker mye av sin tid på kartlegging av fjell og fjelltopper.

Overveldet
- Jeg er overveldet over å ha mottatt denne prisen. Jeg hadde ikke tenkt i de baner i det hele tatt, understreker han.

Juryen til Fjellskikkprisen 2006 bestod av leder for landsrådet for Røde Kors hjelpekorps, Ole Gladsø, tidligere fjellskikkprisvinner Arnulf Møllerstad og presidenten i Røde Kors, Thorvald Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag