RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Skistar Trysil/Ola Matsson)

- En fantastisk start på mars

Sist oppdatert:
Skianleggene synes det er moro med pudder og snøvær. - Men jammen er det trivelig når sola skinner også.

- Det har kommet endel nysnø denne uken også, og det er Vestlandet som (igjen) kan skilte med de store snøfallene på over halvmeteren. Det er meldingen fra Skiinfo.no og Jens-Andreas Løland.

Onsdag er det relativt varmt i mange av skianleggene, men det ser ut til at temperaturen skal synke mot helgen. Sør i landet har det vært tosifrede temperaturer og dette er utgangspunktet som lager vår midt i vinterferien.

Vårfølelsen vil vedvare, men i helgen skal det igjen være fine vintertemperaturer. I alle fall i de fleste skianlegg i Norge. Fredag er det store sjanser for sol på endel av de større skistedene slik som Geilo, Kvitfjell, Hemsedal og Trysil.

- Det ventes noe nysnø de neste dagene, men det er kun noen få skianlegg som kan vente seg gode puddermengder.

I Trysil er alle bakker og alle heiser åpne, og får meteorologene rett får de en fantastisk start på mars måned. Det mener driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil som smiler fra øre til øre når han leser værmeldingen.

- Det er moro med pudder og snøvær, men jammen er det trivelig når sola skinner også. I Trysil har vi allerede hatt en forsmak på hva helga kan bringe, både tirsdag og onsdag har vært fantastiske skidager med bra føre og sol fra blå himmel, sier han til Skiinfo.no.

Hans Lindqvist og Eivind Busk fra Trysil var i bakken tirsdag og i likhet med Linstad gleder de seg til flere dager med skikjøring i vakkert vintervær.

- Akkurat nå er det veldig bra. Snøen er fortsatt veldig fin, dagene er blitt lengre og du kan fint lunsje utendørs når sola er framme. Ordentlig trivelig er det. Kom dere til fjells, folkens. Det blir ikke så mye bedre enn det er nå, sier de smilende.

Den andre vinterferieuken startet også bra med strålende solskinn og fine forhold på Vestlandet. Etter noen grå dager ser det ut som det lysner litt i bakkene igjen.

- Det ser ut som vi får noe grått vær og en del nedbør de første dagene, men det skal bli bedre mot slutten av uken. Vi får håpe det ikke blir så verst i vinterferien, sier Fredrik Tønjum, daglig leder i Eikedalen skisenter.

Ellers på nyhetsfronten har Hemsedal fått ny terrengpark som kan testes av de tøffeste i vinterferien.

I Kvitfjell er det World Cup, med alt sirkuset det fører med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere