Gå til sidens hovedinnhold

- En gledens dag

Men Frps Per Arne Olsen er ikke nådig mot enkelte i lokalmiljøet.

Frps andre nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen og partifelle Bent Moldvær, som er varaordfører i Tønsberg, har siden oktober vært etterforsket av politiet etter kjøp av leiligheter i et utbyggingsprosjekt på Jarlsø utenfor Tønsberg.

Fredag er konklusjonen klar:

- Vestfold politidistrikt har henlagt sakene mot tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen og lokalpolitiker Bent Moldvær fra Tønsberg som intet straffbart forhold påvist, opplyser politiet.

- Enorm lettelse
- Det er en enorm lettelse for meg, sier en glad Per Arne Olsen til Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at det har vært noen tøffe måneder:

- Det er en stor påkjenning å bli utsatt for slike påstander, men i dag har jeg fokus på at politiet ikke har funnet noen straffbare forhold. Dette er en god dag, sier Olsen til Nettavisen.

«Håper Tønsbergs blad innkaller til krisemøte....»
- Hva vil du si til de som har rettet beskyldninger mot deg underveis?

- Jeg synes noen lokalpolitikere har kommet med ubegrunnede påstander underveis, sier Olsen.

Frp-leder Siv Jensen skriver følgende på sin Facebook-side:

«Jeg er så glad for at politiets etterforskning av vår nestleder konkluderte med full renvaskelse, i tråd med det Olsen har sagt hele tiden. Nå kan han igjen for fullt konsentrere seg om politikk. En stor hilsen til Olsens familie som også har hatt denne mistenkeliggjøringen hengende over seg.»

Strategisk rådgiver for Frp-leder Siv Jensen, Geir Mo, sparker mot Tønsbergs blad i en kommentar:

«Håper Tønsbergs blad innkaller til krisemøte i etikkommisjonen sin - for å drive litt selvgranskning. Men det er vel å håpe på for mye...,» skriver Geir Mo på sin Facebook-side.

Historikk
Sommeren 2010 hadde Tønsbergs Blad en rekke artikler som involverte de to og deres leilighetskjøp på Jarlsø.

I forbindelse med leilighetene på Jarlsø ga flertallet i bystyret klarsignal til at kommuneplanen kunne fravikes slik at det ble bygget 130 ekstra leiligheter. Utbyggeren, Jarlsø Eiendom AS, reserverte åtte av i alt 116 leiligheter i første byggetrinn.

De to politikerne bor i dag i to av de reserverte leilighetene, etter å ha kjøpt disse direkte av utbygger lenge etter at leilighetene i første byggetrinn ble lagt ut for salg i det åpne marked.

Avisartiklene antydet mulig korrupsjon begått av de to politikerne, noe som gjorde at politiet i august fant det nødvendig å iverksette etterforsking for å avdekke eventuelle lovbrudd.

Økokrim på banen
Olsen og Moldvær har siden medio november hatt status som siktet, med henholdsvis advokat John Christian Elden og advokat Aksel Haraldsen som forsvarere.

Saken har vært etterforsket av økoteamet i Vestfold politidistrikt og Økokrim som en mulig overtredelse av straffeloven § 276a: «korrupsjon ved å ha mottatt en utilbørlig fordel i anledning partenes stilling eller posisjon».

Politiet har sett på om forholdene kan rammes av straffebestemmelser - ikke om de siktede har vært aktsomme eller skjønnsomme i sine handlinger.

De har avhørt de siktede og cirka 20 vitner i saken, samt innhentet en god del skriftlig materiale. På bakgrunn av dette, mener påtalemyndigheten i politiet det er grunnlag for å sette sluttstrek for etterforskingen.

Tre sider
Det er særlig tre sider rundt leilighetskjøpene til Olsen og Moldvær som har blitt etterforsket.

  • Når det gjelder prisen politikerne har betalt for sine respektive leiligheter, har ikke etterforskingen vist at den har fraveket markedspris.
  • Politiet har heller ikke holdepunkter for å si at det har funnet sted en særskilt tildeling av leiligheter til Olsen og Moldvær. Også opprinnelig reserverte leiligheter ble sluppet på det åpne marked.
  • Når det gjelder punktet om vederlagsfri garasje- eller båtplass, har det heller ikke her kommet frem opplysninger om at Olsen eller Moldvær har mottatt en utilbørlig fordel. Også andre kjøpere har på ordinært grunnlag forhandlet seg fram til dette.

- Ikke bevis
«I herværende sak finner ikke påtalemyndigheten i politiet at ovennevnte vilkår er oppfylt. Straffesaken mot Per Arne Olsen og Bent Moldvær blir derfor henlagt. I og med at det er foretatt en ordinær etterforsking og bevisene taler mot at Per Arne Olsen og Bent Moldvær har foretatt et straffbart forhold finner påtalemyndigheten i politiet det riktig å henlegge saken fordi intet straffbart forhold anses bevistavslutter politiet.

Olsen har hele tiden hevdet sin uskyld og ønsket etterforskningen velkommen.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør i kveld