RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En god dag for Ementor

Sist oppdatert:
Ementors toppsjef Jo Lunder (bildet) er svært fornøyd etter å ha solgt konsulentene i Avenir til EDB. Sjekk hva som er status og veien videre for Ementor her
I dag kom meldingen om at Ementor har solgt ut konsulentdivisjonen Avenir til EDB ASA. De får 100,5 millioner kroner for selskapet som består av konsulenter.

Men Ementor skal kjøpe tilbake timer fra Avenir som de har behov for i sine prosjekter, samt betale for en del administrative utgifter.

- Det er helt ubetydelig egentlig. Avenir skal sitte i Ementors lokaler på Bryn noen måneder, samt benytte seg av IT-støtte der uten å betale leie. Men det betyr også at vi får tilgang til Avenirs ressurser. Men det er små summer vi snakker om, sier konsernsjef Jo Lunder til iMarkedet.mo.

Tredelt strategi

Lunder sier til iMarkedet.no at salget av Avenir styrker det strategiske fokuset på de tre områdene som selskapet skal jobbe innenfor.

- Vi la en strategi vi kommuniserte i juli. Da sa jeg at vi skal fokusere på infrastrukurområdet, sier Lunder til iMarkedet.no og forteller at de for det første skal fokusere på en betydelig software og hardwareomsetning.

- Vi tror det er gode penger å tjene på disse områdene, sier Lunder som forteller at det andre beinet selskapet skal stå på er systemintegratorkompetanse, innenfor arkitektur og design av IT-systemer. Det tredje benet selskapet skal stå på er service og vedlikehold.

- For å komme dit har vi måttet rydde i porteføljen, sier Lunder til iMarkedet.no.

Først solgte de ut virksomheten i Finland, for å styrke selskapets anstrengte finansielle stilling samt gjøre selskapet mindre komplekst.

- Så tok vi ut outsourcing, som var vanskeligst å drifte finansielt og kundemessig, sier Lunder som sier at de var veldig glad for at Ergo, som kjøpte enheten, kunne bevege seg så raskt.

Skilt ut konsulent

Konsulentenhetene i Sverige og Danmark ble skilt ut som egne juridiske enheter og Lunder forteller til iMarkedet.no at de nå har restrukturert Sverige, men at det fremdeles gjenstår en del i Danmark.

- I Sverige er det ferdig restrukturert, mens det er litt annerledes i Danmark, som er litt konsulenttungt. For en del år tilbake solgte vi ut hardware-delen, og vi må bruke 2006 for å se hva som er de beste mulighetene i Danmark, sier Lunder.

På spørsmål om salg av den danske enheten er en aktuell problemstilling sier Lunder at de fremdeles ønsker å være tilstede i det danske markedet.


God dag for Ementor

Jo Lunder understreker til iMarkedet.no at dette er en gledens dag for Ementor.

- Vi har jobbet med EBD den siste tiden med Avenir, og vi føler vi har fått en riktig pris for selskapet og at dette styrker vår strategiske fokus. Dette avslutter de store brikkene i restruktureringsarbeidet. Nå er det fokus på drift i Norge og Sverige i 2006, så får vi se på om det finnes vekstmuligheter i noen av de markedene vi er i, sier Lunde.

- Men dette er en god dag for Ementor, sier mannen som kom til selskapet nettopp for å rydde opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere