*Nettavisen* Nyheter.

- En herlig diskotek-følelse

Foto: Elin Reitan (Nettavisen)

Kan fargelys virkelig få deg mindre stresset og gi deg ny energi?

28.07.10 07:21

(SIDE2:) Side2 testet «Subhelse-maskin».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Metriceklinikken i Oslo har vi testet ut en høyteknologisk maskin med grønt, gult, blått og rødt lyst. Eieren av klinikken, Sunny, forklarer at lysspillet og varmen fra lampene vil angivelig hjelpe deg med blant annet stress, depresjon, tretthet og gi deg mer energi. Han forteller også at denne type maskin brukes på flere sykehus rundt om i verden. Ulike vibrasjoner samt lys og mikrostimulering gjør at maskinen kan stilles inn på flere program.

- En slik behandling er også et godt alternativ til mange som ønsker å bli kvitt cellulitter eller å slanke seg. Maskinen kan stilles inn på ulike program med forskjellige temperaturer fra lampene i forhold til hva du ønsker fargelysene skal gjøre, forklarer Sunny.

HVA: Subhelse-maskinen tilbyr lysterapi, infrarød sauna, aromaterapi og mikro-massasje. Behandlingen passer både for kvinner og menn. Behandlingen tar en time - du ligger tretti minutter på magen, og tretti minutter på ryggen. Maskinen og lysene er konstruert slik at de beveger seg oppover og ned igjen i et rolig tempo.

HVORFOR: Subhelse-maskinen kan blant annet hjelpe deg med å redusere stress, depresjoner, tretthet, muskel- og ryggsmerter og andre relaterte tilstander.

HVORDAN: De tre fargestrålene gul, grønn og blå, arbeider sammen for å oppnå størst mulig effekt ved å bedre din metabolisme, stramme inn huden og hjelpe mot cellulitter. Gult lys stimulerer og bedrer ditt immunforsvarssystem samt fordøyelssystemet. Blått lys har en frisk og kjølende effekt som skal redusere blodtrykk samt gi deg balanse og fokus. Grønt lys fremmer ro og gjør at du føler deg mer avslappet. Det røde lyset er varmt, stimulerende og energisk. Temperaturøkning innen hudområdene med muskelplager lindrer muskelstivhet og smerter.

FOR HVEM: Metrice Sunny forteller at Subhelse-maskinen kan brukes av alle.

SIDE2 MENER:
De første minuttene lurte jeg nesten på om jeg hadde havnet på et diskotek med alle fargene som lyste på kroppen min. Men det tok ikke lang tid før jeg gikk fra feststemning og diskotek-følelse til å bli søvnig og rolig. Under behandlingen ble jeg veldig avslappet av de varme strålene, og jeg sovnet til og med der jeg lå. Det var ikke ubehagelig i det hele tatt, bare varmt og deilig. Rett etter at jeg hadde vært i maskinen var jeg svært søvnig, men etter noen timer merket jeg faktisk en ny energi og giv til resten av hverdagen. Jeg merket også raskt bedre blodsirkulasjon og jeg som har lett for å bli kald, følte meg varmere og mindre avspent i kroppen.

Jeg merket også at magen rumlet noe mer enn vanlig, og dette kan nok være et tegn på at fordøyelsessystemet hadde våknet.

Subhelse-maskinen gjorde meg uten tvil mer avslappet og rolig, men det er uvisst hvor mye det påvirket mine indre organer og muskler. Etter en time i maskinen merket jeg i hvert fall bedre blodsirkualsjon og dette var en herlig behandling der jeg merket at stress og spenninger i kroppen ble byttet ut med harmoni og ny energi.

Side2 har tidligere testet farget lysterapi. Les mer her: Stress ned med farger

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.