*Nettavisen* Nyheter.

- En jentedrøm

Foto: (Define)

- Vi har vel alle stått foran speilet og slengt på håret, ler Marion Ravn.

20.05.11 21:30

(SIDE2): Marion Ravn er ikke redd for å innrømme at det er stas å være hårmodell. Faktisk har det vært en drøm så lenge hun kan huske.

- Dette har vært en jentedrøm. Vi har vel alle stått foran speilet og sleng på håret. Det er kjempegøy å få være med på dette, og spesielt gøy når det er et norsk merke, sier Marion Ravn til Side2.

- Nå må jeg være fin på håret hele tiden
Artisten, låtskriveren og dommeren i X-Factor og Idol er en av tre norske modeller for Defines nye kampanje. Foruten Marion Ravn, er programlederen, forfatteren og yogainstruktøren Vibeke Klemetsen og årets moteblogger Camilla Pihl plukket ut blant norske jenter til å representere den nye hårproduktserien. Reklamefilmen har premiere på norske TV-kanaler førstkommende mandag, men Side2 møtte de tre jentene under pressevisningen i Oslo torsdag ettermiddag.

- Det er veldig stas. Jeg er glad for at jeg også får vise hvem jeg er i filmen. Jeg skrev en sang til reklamen, og den fremfører jeg. Jeg ville virkelig vise meg fram som den artisten jeg er.

Er du spent på tilbakemeldingen?

- Jeg både gruer og gleder meg. Jeg har hørt at det skal være store bannere på trikkene, og det blir jo kjempeflaut. Jeg tar trikken ofte, og da vil jo folk se meg, smiler hun og legger til.

- Så nå må jeg jo være fin på håret hele tiden.

Marion forteller at selve innspillingen var et tålmodighetsprosjekt.

- Det tar virkelig lang tid å spille inn en slik reklamefilm. De vasket jo håret mitt så lenge. Så det ble mye shampoo, ler hun.

Led av hårsykdom
Vibeke Klemetsen er eldst av de tre modellene. Da hun var kun 11 år gammel led hun av sykdommen Alopecia areata. Sykdommen regnes for å være en autoimmunsykdom der immunforsvaret reagerer på en feilaktig måte og forårsaker hårtap. Det er den vanligste årsaken til flekkvis hårtap. Og siden Vibeke Klemetsen opplevde hårtapet som ung jente, er hun blitt spesielt opptatt av å ta vare på håret.

- Jeg ble anbefalt som modell av noen jeg kjenner, og det tar jeg som et stort kompliment. Men jeg må si at jeg i utgangspunktet var litt skeptisk til disse hårproduktene. Det er viktig for meg å stå for det jeg fronter, men det visste jeg ikke om jeg kunne gjøre. Helt til jeg prøvde de nye produktene, forteller Vibeke og fortsetter.

- Jeg har alltid vært opptatt av hva jeg putter i håret, og inni hodet mitt har jeg tenkt at det kun er produktene fra frisørsalonger som er bra. Dette er ikke for å reklamere, men jeg liker virkelig disse nye produktene fra Define. Jeg glemte faktisk sjampoen min etter Gullruten i Bergen forrige helg, og det var virkelig krise, forklarer hun.

Vibeke innrømmer at hun mange ganger har hatt lyst til å klippe seg kort, men at frisøren har stoppet henne.

- Hår er veldig viktig for meg, spesielt på grunn av det jeg opplevde som ung jente. Jeg har hatt lyst til å klippe meg, men frisøren min har nektet, smiler hun.

- Håret er en stor del av min identitet, og jeg håper at jeg som tobarns mor, med ett barn på 12 år og et barn på ett og et halv, kan representere en stor gruppe kvinner.

- Kjempeære
Motebloggeren Camilla Pihl har vært lenge i bransjen, og eksistert som moteblogger siden 2004. I år ble hun kåret til årets moteblogger på Vixen blogg awards. Camilla synes det er stas å fronte et hverdagsprodukt som alle har råd til.

- Det er kjempestort. Hår er kjempeviktig, og selv har jeg hatt utrolig mange forskjellige sveiser og ikke minst farger. Jeg har til og med hatt helt kort, blått hår, ler hun.

Men kort hår tenker hun ikke å klippe igjen.

- Nei, det er langt hår som gjelder. Men jeg er ikke ekte blondine, så kanskje jeg skulle bli brunette igjen? undrer hun.

Camilla har holdt modelloppdraget hemmelig for sine lesere, men torsdag kunne hun endelig fortelle hva hun har gjort på de hemmelige oppdragene i København og Palma den siste tiden.

- Jeg ser på dette som en kjempeære, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag