*Nettavisen* Nyheter.

- En kamp for mannfolk

VALLHALL (vif-fotball.no): Tor Ole Skullerud forventer ikke uventet en tøff kamp med mye dueller mot Lillestrøm mandag.

Det er to uker siden forrige kamp, hvor Vålerenga fikk en etterlengtet seier borte mot Bodø/Glimt. Søndag var det treningsfri for Vålerengas spillere.

- Vi har trent mye og bra i perioden etter kampen mot Bodø/Glimt og det er fire kamper igjen av sesongen. Vi tok fri søndag for å mobilisere alt av krefter inn mot Lillestrøm-kampen, slik at vi skal klinke til på mandag. Håpet er at vi er pigge i morgen, det er målsetningen med å slippe opp litt nå, forklarer Skullerud til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Som alltid byr landslagspauser på utfordringer i forhold til antallet spillere på trening.

- Mange har vært borte med diverse landslag, men vi har også hatt litt mange borte med skader. Vi har hatt 8-12 mann på trening som har vært i stand til å trene fullt. Det gir naturlige begrensninger, men slike ting er vi forberedt på, og de som har vært i trening har trent godt, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

- Vi er selvfølgelig veldig glade for å ha mange på landslagsoppdrag, og ikke like glade for skadesituasjonen. Det har lysnet litt i det siste, og det er bedre nå enn når vi startet perioden. En del av de som har vært med sine landslag har også med seg gode opplevelser tilbake, slik som Shelton og Wæhler. Det gjør spilleren godt, og forhåpentligvis også Vålerenga godt.

Kamp for mannfolk
Mandagens motstander har, som Vålerenga, hatt en sesong under forventningene. Lenge lå Lillestrøm helt i bunn av tabellen, men har kommet seg litt i det siste.

- Lillestrøm er vel egentlig tilbake til å være det Lillestrøm de alltid har vært. De er fysisk sterke, gode i duellspillet og på dødballer. For oss blir det viktig å demme opp for Lillestrøm på innlegg, avslutninger og dødballer i mot. Det blir viktig å vinne krigen på mandag, sier Skullerud.

- Utover det handler det meste om oss selv. Vi må tørre å spille vårt eget spill og gripe sjansene når de kommer. Kamper som disse kan også handle om tålmodighet. Dette blir en tøff kamp for mannfolk, og det blir helt sikkert en jevn kamp igjen. 3-0 som i vår hører til sjeldenhetene i disse kampene, og vi må få kampen til å bikke vår vei.

Til tross for at Vålerenga på en måte ligger i et slags ingenmannsland på tabellen, og med en cupfinale ventende om noen uker, er ikke fokuset på 9.november helt enda.

- Vi har altfor mye å bevise i seriespillet vårt til at vi kan tenke på og ta hensyn til cupfinalen enda. Vi er veldig revansjesugne på at vi skal ta flere poeng på Ullevaal. Vi må vinne kamper i serien, det har vi ikke gjort ofte nok i år. Vi har nå igjen to hjemmekamper og cupfinalen på Ullevaal før sesongen er over. Vi har skuffa for mye på Ullevaal i år, og skal forhåpentligvis levere noe der vi kan være bekjent av de siste kampene.

- Det er gjerne slik at det er det siste i en sesong man husker. Derfor er sesongavslutningen veldig viktig for oss nå, og vi har fullt fokus på å prestere i seriens siste tre kamper, og skal helst begynne med tre poeng mot Lillestrøm, avslutter Skullerud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.