- En lærepenge for livet

KRANGEL: Trakasseringen av Margrethe i mandagens Paradise Hotel har opprørt seere og deltakere.

KRANGEL: Trakasseringen av Margrethe i mandagens Paradise Hotel har opprørt seere og deltakere. Foto: (TV 3)

Paradise Hotel-Nanna måtte reise hjem etter mobbingen, og Lene sa unnskyld.

(SIDE2:) Etter lang tids mobbing av Margrethe, tok programleder Triana Iglesias affære.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mens Margrethe nok en gang ble utsatt for anklager fra meddeltakerne sine under denne ukas Pandoras eske, kom Triana inn fra sidelinjen og sa at nå var det nok.

Setter foten ned
- Her på Paradise Hotel godtar vi ikke mobbing. Mobbing er ondt, det påvirker fellesskapet på en grusom måte. Når en person over lengre tid blir utsatt for noe jeg ser på som mobbing, da setter jeg foten ned, sa en streng og alvorlig programleder. Hun påpekte at nye deltakere stilte mye svakere enn de som har vært på hotellet i lengre tid.

- Det som jeg har sett her den siste tiden er at flere av gjestene lager sosiale regler og forteller de andre hva de skal gjøre, hvis ikke så blir de frosset ut. Det går ikke!

Ble lei seg
Mats, som kom tilbake på hotellet tidligere i uka, mente at siden det var et spill, så måtte man gå sammen i grupper.

- Ja, det er et spill, men man kan ikke gå til angrep på en person på den måten. Hvis du har et problem med noen, sett dere ned og fortell den personen at dere har et problem. Ikke begynn å gå løs på den personen med helt usaklige ting, påpekte Triana.

Les mer: - Sjokkert over Lene

- Er det en person på utsiden du ikke liker, så mobber du ikke den personen. Det sluttet man med på barneskolen, hvis det var noen av dere som i det hele tatt gjorde det da. Man er ikke så stygg mot andre mennesker, sa Triana som la til at hun ble virkelig lei seg over å se hvordan Margrethe var blitt behandlet.

Nanna måtte dra
Som en konsekvens ble Nanna og Lene, to av jentene som har oppført seg verst mot bergenseren, fortalt at en av dem måtte dra hjem, og at de måtte selv finne ut hvem av dem det skulle bli.

En runde stein-saks-papir avgjorde at det var Nanna som måtte pakke kofferten, mens Lene fikk bli.

- Der og da synes jeg det var en kjip konsekvens. Men når man ser det i ettertid, og ser hvor langt det gikk, så skjønner man jo hvorfor. Det var bare kjipt at vi ikke fikk den «wakeup-callen» litt tidligere, sier Lene til Side2.

Tunnelsyn
Hun innrømmer at ting gikk altfor langt inne på hotellet.

- Det at Triana kom inn og stoppet det var utrolig bra. Det var en kraftig tankevekker, ikke bare for meg, men for mange andre. Man hadde dratt noe utrolig langt, og Margrethe ble et offer for mye negativitet. Veldig mange av deltakerne bidro til at de negative vibbene ble forsterket, og det var absolutt på sin plass at bobla sprakk, sier hun.

Hun tror også at isolasjonen på «Paradise Hotel» gjorde at ting ble mye verre enn det ellers ville vært.

Les mer: - Jeg kom tilbake til krig

- Man får så lett tunnelsyn, og spesielt når mange bidrar i den retningen og ingen stopper opp og sier «hallo? Tenk dere nå om», forteller hun.

- Inne i den lille bobla blir ting veldig forsterket. Man når ytterpunkter man aldri trodde man ville nå, krysser grenser man aldri trodde man ville krysse. Det har vært en leksjon for livet, en kraftig lærepenge, sier Tromsø-jenta.

Legger seg flat
Hun synes at produksjonsmedarbeiderne egentlig kunne grepet inn før.

- Siden man lever så isolert, hadde det vært greit å gi oss et hint om at det begynner å gå i gale baner. Det hadde vært flott for vår del å ha fått den tankevekkeren tidligere. Da hadde nok mye av det som skjedde vært unngått, tror hun.

Lene har vært i hardt vær den siste uken, med mange hatgrupper på Facebook, og mye negativ publisitet. Folk har spesielt reagert på den regelrette utskjellingen av Margrethe i mandagens program, der Lene blant annet kalte henne for en pedohore, og kritiserte alt fra klesstilen til væremåten hennes.

- Generelt så har jo selvfølgelig programmet blitt klippet slik at alt virker llitt verre en det det var og mye positive ting har blitt utelatt. Men i når det gjelder den diskusjonen på mandag, så er det bare å legge seg helt flat. Jeg skjønner godt at folk blir provosert, mener hun.

Ikke på talefot med Nanna
- Men vi har fått muligheten til å skvære opp, og jeg tar det som en kraftig lærepenge.

I slutten av onsdagens episode får nemlig Lene og Margrethe tatt seg en prat om det som har skjedd.

- Etter Pandoras eske fant jeg ut at dette var gått altfor langt. Jeg klarte nå å se ting fra flere vinkler, og følte det var på sin plass å be om unnskyldning. Margrethe fikk mye ufortjent kritikk, innrømmer hun.

Både Lene og Margrethe bekrefter at tonen mellom de to nå er fin, og at de snakker sammen når de møtes. Margrethe fortalte derimot til Side2 tidligere i uken, at hun aldri snakker med Nanna.

«Paradise Hotel» ser du på TV3 mandag til torsdag klokken 21.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.