Gå til sidens hovedinnhold

- En leder bør holde seg for god til en slik oppførsel

Saken om barnehagearbeideren som fikk skriftlig advarsel etter å ha publisert et «silikonbilde» på Facebook har engasjert leserne.

Nettavisen skrev torsdag 5. desember om en 28 år gammel barnehageassistent som fikk skriftlig advarsel fra sin arbeidsgiver etter hun publiserte et bilde av seg selv i en utringet topp.

«Jeg er i dag gjort kjent med bildet du har lagt ut av deg selv på Facebook. Dette bildet er av en slik karakter at du bør fjerne det fra Facebook i og med at du har foreldre som venner», skriver personalsjefen i et brev Nettavisen har fått tilgang til.

Advokat Jon Wessel-Aas i advokatselskapet Bing Hodneland mener at arbeidsgivers krav om å fjerne bildet er åpenbart uberettiget.

- Arbeidsgiver kan ikke legge seg opp i hvem du som arbeidstaker har som venner og kontakter i privatlivet, sa han til Nettavisen i går.

Uegnet i jobben?
Saken gikk ble ivrig diskutert av Nettavisens lesere.

Mens enkelte mener at kvinner med silikonbryster ikke passer til jobben som barnhagearbeider, mener majoriteten at det er 28-åringens sjef som har begått en stor feil.

- Dette lå langt utenfor hva arbeidsgiver har lov til å forlange. Han krenker her privatlivet, og selvfølelsen til den ansatte. Arbeidsgiver vil i dette tilfellet ha tapt med glans i en eventuell rettssak! Det er her på sin plass en solid unnskyldning, skriver en kvinnelig leser.

En annen mener lederen bør holde seg for god for en slik oppførsel, som lyser av smålighet og misunnelse.

- Dette er jo grovt overtramp av arbeidsgiver uansett. Ikke er jo selve bildet kontroversielt i seg selv heller - hun er jo fullt påkledt, uten at saken hadde vært annerledes selv om bildet hadde vist henne naken. At arbeidsgiver tror han har noe som helst med hva hun foretar seg på fritiden er helt utrolig, skriver leseren.

«Feil» Facebook-venner
Andre mener kvinnen bør være forsiktig med å ha foreldre som venner på sin Facebook-side.

- Janteloven står sterkt i denne barnehagen i Hordaland ser jeg. Rollekonflikter kan være utfordrende, spørsmålet er da om det er så lurt å være FB venner med foreldrene til barn du jobber med, skriver en leser.

En barnehageassistent fra Horten skriver at de ansatte har fått beskjed fra kommunen om å ikke ha foreldre som venner på Facebook.

- Dette blir veldig dumt..trenger da ingen advarsel og fjerning av et uskyldig bilde... Men ikke alltid lurt og ha barnas foreldre på vennelista på FB..vi er blitt henstilt av kommunen til ikke å ha FB-venner blant foreldrene....og da oppstår ikke sånne "problemer" heller, skriver hun.

Hva mener du? Bør arbeidsgiver kunne styre hva ansatte publiserer på Facebook?

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget