- En ny epoke i norsk politikk

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

En rørt Kristin Halvorsen gleder seg over nye ledere i eget parti og lover både et nytt SV og en ny Kristin Halvorsen.

23.03.12 14:28

- Vi står foran en ny epoke i norsk politikk. Jeg tenkte ikke det i går, men når jeg ser dette laget så vet jeg at det er det.

Det sa en svært rørt Kristin Halvorsen der hun sto på Litteraturhuset sammen med SV-leder Audun Lysbakken og de nye statsrådene Heikki Holmås, Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegard Solhjell.

Jens Stoltenberg påpekte at det var tre erfarne politikere som gikk inn i regjeringen fredag.

Les: De nye SV-statsrådene er på plass og Her er de nye statsrådene

Kan snakke fritt igjen
Likevel er det klart at disse tre skal gi nytt friskt blod til et parti i fall.

Halvorsen virket oppriktig rørt over fornyelsen av eget parti. Hun gjorde det også klart at hun nå, uten partilederansvaret, «endelig» kan slippe hemningene og igjen snakke «rett fra levra» slik hun gjorde i yngre år. Halvorsen sa at hun gledet seg til å styre et departement som har ansvar for utdanning fra barnehage til universitet.

Lysbakken gjorde det også klart at med Halvorsen som kunnskapsminister vil SV og de rødgrønne være rustet til å ta kunnskapsdebatten med den borgerlige opposisjonen.

SV-leder Audun Lysbakken mener at det nye regjeringslaget er skapt for å vinne valget i 2013, og for å føre det rødgrønne regjeringssamarbeidet videre i årene fremover. Han sa at SV nå også vil ta grep på Stortinget som vil ruste partiet ytterligere foran neste års valgkamp.

Skamroste Solheim
Bård Vegar Solhjell blir nummer to i regjering, men gjorde det klinkende klart under pressekonferansen at det er Audun Lysbakken som er SV-sjefen i det rødgrønne samarbeidet. Den nye miljøvernministeren skamroste også Erik Solheim som han nå avløser.

- Vi har aldri hatt en så god miljøvernminister noen gang, sa Solhjell som poengterte at også «økologisk ansvarlig politikk» skal bli en del av regjeringens handlingsregel.

Barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen gjorde det klart at det er barns oppvekst og kvinners rettigheter som ligger hennes hjerte nærmest.

- Alle barn skal ha en trygg og god oppvekst. Det er det som avgjør hva slags samfunn vi får. Oppveksten varer ikke bare livet ut men i flere generasjoner, sa Thorkildsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.