*Nettavisen* Nyheter.

- En person skutt i Oslo

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix/NTB)

Mann i slutten av 20-årene til sykehus etter skyting i Oslo.

03.02.13 09:18

En person skal være truffet av skudd i Tøyengata i Oslo, melder NTB.

Mannen som er truffet er i slutten av 20-årene og er fraktet til sykehus.

- Mannen er i slutten av 20-årene. Det er en person som vi kjenner til. Men vi vet ikke i hvilken sammenheng dette har skjedd. Han er ivaretatt av helsepersonell, sier operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Mannen betegnes som alvorlig skadd.

Politiet fikk melding om skytingen ved 16.30-tiden lørdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- En person er truffet
Skytingen skal ha funnet sted i krysset mellom Tøyengata og Jens Bjelkes gate. Et vitne opplyser at det er avfyrt skudd, og at en person skal være truffet.

- En person er skadd i forbindelse med skytingen på Tøyen. Personen er kjørt til sykehus, melder Oslo politidistrikt lørdag ettermiddag.

- Nå blir det utført kriminaltekniske undersøkelser og vi avhører vitner på stedet for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Ege til Nettavisen.

Seks-sju skudd
Politiet tror skytingen skjedde under et ransforsøk mot en kiosk og ønsker tips i saken.

Utrykningsleder Bernt Toverud ved Krimvakta forteller lørdag kveld til NTB at mye etterforskningsarbeid gjenstår i saken.

- Det er avfyrt seks-sju skudd, ifølge flere av vitnene. Dette skjedde muligens under et ransforsøk. Det ser ut til å ha blitt avfyrt ett skudd inne, forteller Toverud.

En mørk bil med flere personer i skal ha kjørt fra stedet, og tre vitner er tatt inn av politiet for avhør, i tillegg til vitner som er avhørt på stedet.

Fant pistol
Kriminalteknikere var lørdag kveld på stedet. I veikrysset utenfor kiosken er det funnet ei jakke og en pistol. Utrykningslederen vil imidlertid ikke si om skuddene ble avfyrt med dette våpenet.

- Hvis det er vitner som ikke har forklart seg, ber vi dem ta kontakt med krimvakta, sier Bernt Toverud.

Han opplyser at den skadde mannen er fraktet til Ullevål sykehus, men ønsker ikke å kommentere hvor alvorlige skader det er snakk om eller om skadene skyldes skudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.