*Nettavisen* Nyheter.

- En skam mot Märtha Louise

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Snåsamannen Joralf Gjerstad mener at mobbingen av Märtha Louises evner må stanses.

13.01.09 10:50

(SIDE2): Mannen fra Snåsa, Joralf Gjerstad, er blitt norgesberømt etter at Ingar Sletten Kolloen valgte å skrive boken om ham.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gjerstad har i årevis virket som healer og det er denne virksomheten og de mange resultatene av dem Kolloen skriver om i «Snåsamannen».

LES INTERVJU: Synske Joralfs hemmeligheter

Hjalp Northug
For kort tid tilbake kom der frem at toppidrettsmannen Petter Northug også hadde tydd til Snåsamannen da han var syk foran et renn.

- Jeg snakket med Snåsamannen , sa Northug mandag.

Til Her og Nå tirsdag sier han at samtalen med Snåsamannen gjorde ham frisk nok til å vinne rennet i Tour de Ski.

Tar ikke inn nye pasienter
Men nylig måtte Joralf Gjerstad beklage at han må avvise alle som ringer til ham. I en alder av 83 år har ikke den alternative behandleren mulighet til å rekke over alle eller ta inn nye pasienter.

Men kritikken mot Märtha Louises evner stikker dypt i ham. I tirsdagens Se og Hør sammenlikner han den skepsisen Märha Louise har vært utsatt for med de reaksjonene han først møtte da han sto frem.

- Det er en skam at deler av det norske folk har gått ut mot henne på den måten de har gjort. Prinsessen har ikke anledning til å svare på kritikken, sier han til bladet.

Gjerstad mener at prinsessen evner er virkelige.

- Som prinsesse hadde hun ikke stått frem med sine evner uten av de er virkelige. Hvorfor skulle hun det? Hun er ikke på noen måte nødt til det, sier han.

Tungt for Märtha
Prinsesse Märtha Louise kunne saktens trenge litt støtte de siste dagene etter at ektemannen Ari Behn bestemte seg for å gå kraftig ut mot kongeekspert Carl-Erik Grimstad.

LES MER: Ari raser mot kongekritiker

- Dette er tungt for Märtha, innrømmet Ari Behn etter at han mandag nok en gang fyrte av en bredside mot kongehuskritikeren som han mener «har tapetsert tabloidene» med sine meninger om sin tidligere arbeidsgiver og om Ari Behn og prinsesse Märtha Louise selv.

LES MER:- Grimstad er som død

Han ble ikke blidere da Grimstad valgte å avstå fra å gå inn i debatten offentlig i går.

- Men Ari kan ikke begrave meg, det er det bare norske avisredaksjoner som kan, sa han i en kommentar til God Kveld, Norge.

Ari Behn på sin side har nektet å si noe om Grimstad har vært diskutert i kongefamilien og sier han handler helt ut av egeninteresse i saken.

- Jeg løper ikke Slottets ærend, sa han til Dagsnytt 18 mandag.

LES OGSÅ: - Dette er min personlige vendetta

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag