RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

- En særdeles grov og brutal voldtekt

Sist oppdatert:
Krever åtte års fengsel for brutal overfallsvoldtekt i Oslo.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Nettavisen har de siste dagene fulgt en særdeles grov voldtektssak i Oslo tingrett. En 23 år gammel kvinne ble etter en bytur i fjor sommer overfalt med kniv, snittet til blods i halsen, skåret av klærne og voldtatt av to menn.

23-åringen har forklart at hun var på vei hjem etter en bytur med gode venner, da hun ble overfalt i en oppgang i Kirkegårdsgata på Grünerløkka.

Kvinnen hadde ikke nøkler til leiligheten hun skulle overnatte i og fikk heller ikke kontakt med sine venninner som lå og sov.

Delvis maskerte menn
- Jeg satt meg derfor utenfor inngangsdøren og ventet på å bli låst inn. Etter kort tid kom to delvis maskerte menn inn i gangen, en mørkhudet og en lyshudet. De pratet kort på et språk jeg nesten ikke forsto. Plutselig trekker den mørkhudede mannen fram en kniv og kutter meg i halsen. Jeg blør kraftig og gråter. Da sier han «Shut up or I will kill you» før han skjærer av meg flere klesplagg. Så voldtar begge meg i oppgangen, før en eller begge drar meg ned i kjelleren og voldtar meg på nytt, fortalte kvinnen gråtkvalt i retten onsdag forrige uke.

I kjelleren tvinger minst en av mennene henne til å utføre seksuelle handlinger. Han skal ha truet med å drepe henne og gjentatte ganger stukket kniven i madrassen hun ble beordret til å legge seg ned på.

To unge menn, en norskafrikaner på 23 år og en etnisk norsk nordmann på 21 år, er tiltalt for de grove voldtektene. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Vil fengsle i åtte år
Under rettssakens siste dag ba aktor Tonje Tønder om åtte år og seks måneders fengsel for den tiltalte 23-åringen, og fem år og seks måneders fengsel for 21-åringen.

Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs la ned påstand om at de tiltalte må betale oppreisning og erstatning til den fornærmede på totalt 450.000 kroner.

Straffeutmålingen for den 21 år gamle mannen er noe lavere, fordi den fornærmede kvinnen har forklart at hun ikke vet om han gjennomførte samleie med henne, eller om han var med ned i kjelleren. Kvinnen har forklart at 21-åringen under deler av den første voldtekten skal ha tatt seg inn i den låste leiligheten hun satt utenfor, mens 23-åringen fortsatte å voldta henne. Aktor mener dette beviser at den tiltalte 21-åringen, som på et tidspunkt bodde i den aktuelle leiligheten, var på åstedet da ugjerningen fant sted.

Da 21-åringen flyttet leverte han nemlig aldri fra seg nøklene til leiligheten. Han oppgir at de forsvant. Det har i tillegg kommet fram at det skal ha vært et anspent forhold i kollektivet før den tiltalte flyttet ut. Det ble blant annet stjålet en iPad og et kamera samme natten voldtekten skjedde.

Den 23 år gamle norskafrikanerens DNA er funnet i form av blod på nabodøra i oppgangen, DNA fra siktede på fornærmedes hals og hånd, i tillegg til at det ble funnet en blanding av kvinnens og den tiltaltes spytt på en test hun gjennomførte etter voldtekten.

- Kysset uten å vite det
Tiltaltes forsvarere, Trygve Staff og Arne Gunnar Aas mener politiet på et altfor tidlig tidspunkt i etterforskningen valgte å ikke følge opp viktige spor og tips i saken.

Staff, som forsvarer den 23 år gamle norskafrikaneren, pekte i sin avslutningsprosedyre også på at kvinnen har avgitt noe forskjellige forklaringer i ulike avhør, samt at hun var godt beruset og opplevde «svarte hull» i forbindelse med enkelte episoder den samme kvelden hun ble voldtatt.

Staff mener det er mulig at den tiltalte 23-åringen og den fornærmede kan ha møttes i løpet av natten og kysset, uten at de visste hvem hverandre var.

23-åringen har nemlig forklart at han kysset en ukjent jente sensuelt den aktuelle kvelden, men at han ikke husker hvem hun var eller hvordan hun så ut. Den fornærmede kvinnen benekter at hun kysset noen den aktuelle kvelden.

Blodet i oppgangen mener 23-åringen at har kommet fra en tidligere anledning.

- Kan ha husket feil
Arne Gunnar Aas, som forsvarer den tiltalte 21-åringen, understreket i sin prosedyre at saken er både grov og brutal. Han mener likevel at den fornærmede kvinnen kan ha husket feil.

- Jeg sier ikke at fornærmede lyver, men det kan henne hun ikke har fått meg seg helheten på grunn av den dramatiske situasjonen hun opplevde, sa han.

I tillegg til at det ikke finnes tekniske bevis som knytter Aas sin klient til voldtekten, mener han at hvem som helst kan ha fått tak i nøklene til leiligheten som forsvant.

Begge forsvarerne ba om full frifinnelse av sine klienter.

Det er ventet at dommen faller i løpet av denne uken. Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere