RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- En statsminister må være frekk

Sist oppdatert:
Akkurat dét er Erna Solberg og Jens Stoltenberg enige om.

Christine Korme leder duellen mellom Erna Solberg (H) og Jens Stoltenberg (Ap).

Høyre går fram
På kveldens meningmåling fra TV 2 gikk Høyre fram, mens Arbeiderpartiet kunne notere seg en svak tilbakegang. Likevel sørget SV for at det blir rødgrønt flertall på målingen, to uker før valget.

- Jeg er glad for at målingen viser fremgang, men jeg likte VG-målingen hvor vi fikk 18 prosent bedre. Men det er klart at vi har en vei igjen å gå. Vi skal bruke de knappe tre ukene fram mot valget godt, sa Erna Solberg.

Første politiske tema ut var kriminalitet.

- En av hovedutfordringene våre er narkotika. Bruken går opp, samtidig som anmeldelsene går ned. Likevel vet vi at det bare er feil bare fordi politiet ikke var til stede, sa Solberg.

- Ap måtte til for mer politi
- Høyre som alltid smykker seg med å være for lov og orden, men det måtte en Arbeiderparti-regjering til for at vi skulle få en økning i antallet politifolk og få ned soningskøen. Det måtte en regjering fra oss til for å få politifolk ut i gatene, sa Stoltenberg.

Men Solberg mener ikke Jens Stoltenberg kan takke sin egen innsats for det.

- Det måtte en finanskrise til før Jens Stoltenberg fikk ansatt flere politifolk. Det hadde han ikke i sitt opprinnelige budsjett, sa Solberg.

Stoltenberg sier han ikke er ferdig med regjeringens politisatsing.

- Vi skal fortsette dette arbeidet. Jeg lover å trappe opp innsatsen, ansette flere politifolk, sa Stoltenberg.

- Vet ikke hvor mange vi lover
Høyre-lederen lover å øke antallet politifolk med 1500. Men Jens Stoltenberg kunne ikke matche Solberg.

- Jeg kan ikke love mer, fordi jeg ikke vet hvor mange vi lover. Det jeg vet er at vi vil satse mye og øke antallet politfolk, men jeg vet ikke hvor mange, sa Stoltenberg.

- De politifolkene du snakker om, Stoltenberg, får man ikke sett på gaten. Erling Lae har måtte ansette et sikkerhetsselskap for å sørge for sikkerheten i deler av byen. Det er fordi dere ikke får politifolk ut på gatene, sa Solberg.

Stoltenberg avlyste SV-politikk
Under debatten om innandringspolitikk, sa statsministeren at det ikke er SVs politikk som er regjeringens gjeldende.

- Hver gang dere fremmer et forslag, så tar jo SV dissens. Kan du garantere at det er Arbeiderpartiets politikk som vil gjelde i en rødgrønn regjering, spurte debattleder Christine Korme.

- Ja, det vil det være fordi SV har sagt at de går ikke med på det, sa Stoltenberg.

- Jeg kan faktisk dette, Jens
Stoltenberg påpekte at hans regjering i fjor sommer la fram forslag til innstramming i asylpolitikken.

- Din regjering gjorde ikke dette, sa Stoltenberg.

- Jeg har vært minister på dette feltet. Jeg fikk asylsøkertallene ned fra 17.000 til 5000. Jeg kan faktisk dette, svarte Erna Solberg.

- Erna er frekk
Etter en lengre debatt om hvem som hadde skylden for den økte arbeidsløsheten på begynnelsen av 2000-tallet, karakteriserte Jens Stoltenberg Solberg som «frekk».

- Er det å være frekk en bra egenskap for en statsminister, spurte Korme.

- Det er av og til nødvendig å være frekk. Men jeg vil si at Erna Solberg har mange egenskaper jeg respekterer. Hun er en motstander jeg har stor respekt for, sa Stoltenberg.

- Jeg synes Jens Stoltenberg er en flink politiker. Jeg synes faktisk han er ganske god når han foredrar om økonomi, men vi er uenige, sa Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere