RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En strålende skihelg

DRØMMEFØRE: Skiforeningen melder om drømmeføre i Oslomarka. Men vær rask, til helgen kan idyllen bli brutt.
DRØMMEFØRE: Skiforeningen melder om drømmeføre i Oslomarka. Men vær rask, til helgen kan idyllen bli brutt. Foto: Amund Rasten (Skiforeningens markadatabase)
Får din landsdel knallsol eller nysnø?

Vakthavende meteorolog i StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad, kan glede hele landet med løfte om gode utendørsforhold de fleste steder.

- Er du mest interessert i forhold med nysnø, er stedene som ligger øst for vannskillet best. Her ventes en skyet værtype og spredte snøbyger lørdag, men stort sett opphold søndag, forteller han.

Se din lokale værmelding på Nettavisens værside.

Trøndelag, Vestlandet og Nordvestlandet får opphold med til dels bra med sol.

- Vi venter ikke nedbør i Nord-Norge. Vestlandet og Trøndelag får egentlig en veldig bra helg med en god del sol og bra vær. Temperaturene på Vestlandet vil ligge på omkring 0 grader på dagtid, med unntak av et par plussgrader på de varmeste stedene. I Trøndelag vil det ligge mellom 0-5 minusgrader og noe kaldere lengst nord, sier Ravnestad.

Hvitt vinterland
Det er ikke ventet nedbør i form av regn noen steder i landet. Derimot vil det i Sør- og Øst-Norge bli god vinterstemning med dalende snø.

- De fleste plassene får ganske bra vær i helga. På Sørlandet og til dels Østlandsområdet kan det komme byger i form av snø. Det blir ikke kaldt, men temperaturen på Østlandet vil ligge rundt 0-5 minusgrader, og noe kaldere i indre strøk. Ved kysten av Sørlandet kan det muligens komme nedbør i form av sludd.

Dermed er dette gode nyheter om du ønsker fine snøforhold i Sør-Norge, men det beste været er fortsatt forbehold Vestlandet.

- Øst- og Sørlandet får nok litt mer skyer enn resten av landet, gjennom hele helgen. Det på grunn av høytrykket inn mot Sør-Norge.

Kaldest i nord
Det kaldeste været finner du aller lengst i nord. I Finnmark er det spådd mellom 10-15 minusgrader, ellers blir det mellom 5 og 10 minus i Troms. Innbyggerne i Nordland vil få det noe varmere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere