*Nettavisen* Nyheter.

- En tv-serie man blir hektet på

- «Gutta Boys» er en serie du garantert kommer til å hektet på, sier Olav Øen i Monsterfilm om NRKs nye ungdomsserie.

(SIDE2): Lørdag 4. mars klokken 18.30 har serien om de fem vennene Arne, Bjørn Tore (Bønna), Petter og Eivind premiere på NRK.

Også for voksne
- Dette er en serie du garantert blir hektet på, sier seriens produsent Olav Øen i Monsterfilm til side2. Og lover hardcore action for både store og små.

- Det er vanskelig å sammenligne den med noen andre serier for ungdom. Dette er mer hardcore, enda tøffere. Jeg tror dette er en serie som også voksne vil følge med på, sier han.

Serien er basert på en ungdomsbokserie skrevet av Aksel Helstenius om de fem guttene som kaller seg gutta boys. Helstenius har også skrevet manus til tv-serien. I tillegg vil nok mange kjenne han igjen som manusforfatter på filmer som «Døden på Oslo S», «Elling» og «Secondløitnanten».

- At Aksel har skrevet manus til serien er veldig bra, siden han også har skrevet bøkene. Jeg synes vi har greid overgangen fra bok til film veldig bra. Vi har smeltet sammen fem forskjellige bøker til en tv-serie på syv episoder, skryter Øen.

Kjente skuespillere
Serien tar opp problemer på skolen, spenninger i vennegjengen, lojalitetsspørsmål og gryende forelskelser. Gutta boys roter seg også opp i en del farlige situasjoner.

- Noe av det farligste de gjør er at de sprenger ting i luften, forteller Øen.

De fem guttene som spiller hovedpersonene er realtivt ukjente. På voksensiden er det derimot mange kjente ansikter. Anna Bache-Wiig, Torbjørn Harr, Henrik Mestad og Kåre Conradi har alle sentrale roller i serien.

- Jeg ser at det er noen ting jeg har laget som ikke har vært like bra, men hvis jeg skal være litt objektiv må jeg si at dette er en veldig bra serie, sier Øen selvironisk.

«Gutta Boys» har premiere 4. mars. Den kommer også til å bli gitt ut på DVD.

Side2 tv-guide følger de nye serien e her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag