*Nettavisen* Nyheter.

- En ufattelig tragedie

Nikolai Bleness (41) og pilot Haakon Hassel Bergerud (34) omkom begge i helikopterulykken i Horten onsdag.

Nikolai Bleness (41) og pilot Haakon Hassel Bergerud (34) omkom begge i helikopterulykken i Horten onsdag. Foto: (Montasje: Scanpix/Moss Avis)

Trond Myhre er preget av sorg og sjokk dagen derpå.

28.01.10 23:55

Helikopterstyrten i Horten onsdag ettermiddag krevde fire menneskeliv.

Tre av dem jobbet i selskapet Trond & Trond.

- Nå har vi brukt tiden til å følge opp pårørende og øvrige ansatte, sier deleier og administrerende direktør Trond Myhre dagen derpå.

- Ufattelig tragedie
Han var selv vitne til ulykken og er dypt preget av situasjonen:

– Dette er en ufattelig tragedie, og jeg sliter med å finne ord som kan beskrive hva jeg føler. Hele selskapet er preget av sjokk og sorg, men vi vil bruke den tiden som trengs for å bearbeide dette sammen med pårørende og kolleger, sier Myhre i en pressemelding.

På vegne av selskapet inviterer han til en minnemarkering i Frogner kirke førstkommende tirsdag, etter at det har strømmet på med kondolanser gjennom torsdagen.

- Vi håper dette kan være et lite bidrag i arbeidet med å bearbeide noe av sorgen alle føler i denne situasjonen, sier Myhre.

Navn på de døde
De ansatte i Trond & Trond var invitert til visningstur til Brunstad Conference Center (BCC) i Stokke i Vestfold, og det var også BCC som hadde organisert helikoptertransporten.

De tre som omkom, og som hørte til selskapet, heter Nicolai Bleness (41), Frode André Bjørkeli (31) og Beate Tangstrøm Rutledal (28). Den fjerde personen involvert i ulykken, var pilot Haakon Bergerud.

Tåka?
Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Havarikommisjonen er i full gang med å etterforske den i samarbeid med politiet.

Les også: - Har tåka skylda?

- Først er det redningsaksjonen som har hatt prioritet, og deretter starter Havarikommisjonen sitt arbeid, og det er vi i gang med nå, sa avdelingsdirektør Roger Holm ved Havarikommisjonen til Nettavisen tidligere torsdag.

Tre havariinspektører har siden onsdag ettermiddag vært ved ulykkesstedet, og torsdag formiddag ble vraket hevet.

- Etter at helikopteret er hevet vil det bli fraktet til Havarikommisjonens lokaler på Lillestrøm. Der vil det bli undersøkt videre, fortalte Holm.

- For tidlig
Samtidig starter en omfattende innsamling av informasjon.

- Vi foretar samtidig som undersøkelsene av helikopteret, undersøkelser på andre nivåer for å få et helhetlig bilde av det som har skjedd og finne årsakssammenhenger som kan være med på å forklare ulykken, sa han.

Han påpeker at de foreløpig ikke har noen god forklaring på årsaken til ulykken.

- Det er det alt for tidlig å ha, sa Holm.

Les også: Helikopteret er hevet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.