RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nordlys/Scanpix (Scanpix/Nordlys)

- En ut-av-kroppen-opplevelse

Sist oppdatert:
39-åringen fortalte om trippeldrapet i Tromsdalen.

Den 39 år gamle trippeldrapssiktede i Tromsø nektet straffskyld da straffesaken startet onsdag. Mannen mener han ikke var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Onsdag fortalte han at stemmer hadde snakket med ham i lang tid før den skjebnesvangre natten 22. mars i år.

Hadde stemmer i hodet
Drapsnatten hadde han ligget på sofaen i hybelleiligheten i Tromsdalen utenfor Tromsø og hørt på stemmene i hodet som fegalte han å utføre drapet.

Stemmene hadde lenge fortalt ham hvordan han kunne komme til et høyere spirituelt nivå. Blant annet hadde han hatt en svært god dialog med Gud etter et bønnemøte i Tromsø.

Den natten i mars sa stemmene at drap kunne heve ham fra nivå 10 til nivå 11.

- Det er greit, jeg tar på meg oppdraget, sa jeg. Så hoppet jeg opp, sparket opp mellomdøra i leiligheten og sprang opp trappa, fortalte mannen i følge Nordlys.

Tidligere har politiet sagt at ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) ble drept med kniv mens de sov i sengen, mens Ragna Elida Christensen (61) ble drept i stuen.

I følge den drapstiltalte våknet samboerparet og Ole-Roger Olsen skal ha kommet ut av soverommet og ropt: «Hvem er du?».

- En ut-av-kroppen-opplevelse
- Jeg husker jeg stakk ham i brystet en gang. Jeg husker alle var rundt meg og jeg hugde dem ned, for å si det sånn. Jeg mener det gikk veldig fort. Når jeg i ettertid hører at det var 44 knivstikk, så stusser jeg. På meg virker det som om det var 20 sekunder. Det var en «ut-av-kroppen-opplevelse». Jeg husker jeg ropte til stemmene: «Hva faen er det dere har gjort!».

Ifølge tiltalen ble de tre knivstukket en rekke ganger. Olsen ble knivstukket 15 ganger, Hansen sju ganger og Christensen 22 ganger. Alle døde etter kort tid av forblødning.

Aktor og førstestatsadvokat Ole B. Sæverud sa i retten onsdag morgen at selvpåført bevisstløshet ikke frikjenner en person for drap, og at 21 års forvaring med en minstetid på 10 år er vanlig for denne typen drap, skriver Nordlys.

Følg rettssaken live på Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere