RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enda en tibetaner drept av politiet i Kina

Beijing (NTB-DPA): Minst én person er skutt og drept av politiet under en tibetansk protest sørvest i Kina, ifølge eksiltibetanere.

Det skal være tredje gang denne uken at politiet skyter mot demonstranter som protesterer mot undertrykkelse av tibetansk kultur og religion.

Den siste hendelsen fant sted torsdag, i byen Dzitoe Barma i provinsen Sichuan, melder tibetanske nettsider i India og Radio Free Asia, som har base i USA.

Tibetanerne protesterer mot at en mann er arrestert etter å ha hengt opp en plakat med krav om frihet for Tibet og at Dalai Lama må få vende tilbake til regionen, som er en del av Kina.

I løpet av de tolv siste månedene skal minst 16 tibetanere ha satt fyr på seg selv i protest mot den kinesiske politikken i Tibet.

Ifølge ubekreftede meldinger har flere titalls mennesker blitt drept i to tidligere sammenstøt mellom demonstranter og politi denne uka. Meldingene kommer fra ulike eksiltibetanere, men kinesiske myndigheter sier at de er overdrevne, og at kun én person er drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere