RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig marginer på vår side

Sist oppdatert:
Med sin tiende scoring for sesongen sørget Tromsøs Ole Martin Årst for å dra Molde med seg ned i nedrykkssumpa.

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-MOLDE 2-1

Den foreløpige toppscoreren i eliteserien har selvsagt ikke dårlig samvittighet - selv om han utnyttet en tabbe fra en svært slepphendt Lars Ivar Moldskred i Molde-målet, som nærmest forærte Årst muligheten til å bli matchvinner i bunnoppgjøret.

- Jeg fryder meg ikke over keepere som gjør tabber, men innrømmer at det akkurat nå kjennes deilig å ha vunnet en seriekamp igjen. Det begynner å bli noen måneder siden nå, og jeg synes det er på tide at endelig vi også får marginene litt på vår side, sier Årst til TV 2 Nettavisen.

Smertefullt
For Molde ble reisen til Tromsø smertefull. Romsdalingene sto ikke tilbake i verken spill eller sjanser - i det som utviklet seg til et klassisk bunnoppgjør, med solid kjemping og høy intensitet, men en begredelig innleggskvalitet som hindret at kampen fikk sin forløsning i form av mange klare målsjanser.

- Dette er ting som skjer i fotball. Ofte er det små marginer som avgjør. De ville ikke vår vei i dag. Tromsø får to billige mål, og vinner kampen på det, oppsummerer Molde-trener Bo Johansson.

Moldes egen scoring, utført av Stian Ohr, karakteriserer han som kjempeflott.

- Det var jo et flott mål, selv om den kommer litt tilfeldig (etter klarering fra Tromsøs Roar Christensen, red.anm). Men det hjelper ikke å score vakre mål, hvis man ikke scorer minst like mange som motstanderen, sukker Johansson.

Skriften på veggen
Molde-treneren innser at resten av høsten kommer til å handle om å overleve i eliteserien.

- Det er klart det vil gjøre. Men det visste vi allerede før vi tok fatt på sesongen. Vi åpnet i vår med fire strake nederlag, så vi har hele tiden vært bevisste på hva som har vært vår primære ambisjon. At vi underveis har gjort gode kamper, har ikke endret innstillingen vår, hevder han.

- Hva skal du gjøre for at Molde skal unngå å falle ytterligere på tabellen?

- Det jeg i hvert fall ikke skal gjøre, er å syte og klage - eller klandre spillerne, sier Johansson, og parerer alle spørsmål om keeper Moldskred, som var mildt sagt delaktig i baklengsmålet som førte til at Tromsø kunne spise seg tre poeng inn på Molde.

Johansson nekter å diskutere sin egen posisjon i klubben, og spørsmålet om han vil forlenge sitt engasjement som trener.

- Det spørsmålet kommenterer jeg kun overfor styret i klubben, sier han.

Første seier siden mai
Seieren over Molde var Tromsøs første seier i seriespillet siden 8. mai. Men laget har levert atskillige kamper med bedre spill enn det som førte til den etterlengtede seieren.

- Det har verken jeg eller spillerne problemer med å innrømme, sier nytrener Steinar Nilsen.

- Vi leverte høyere kvalitet i forrige hjemmekamp mot Brann, og skal være ydmyke overfor det resultatet vi oppnår i dag. Klarer vi å være ydmyke nok, og samtidig fortsette å legge ned samme innsats, så vil vi kunne skape flere gode resultater også, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere