- Endelig pannelugg

Foto: (Apollohair.no)

Lena Thomassen (35) kan endelig nyte pannelugg. I 20 år har hun brukt skaut for å skjule hårtap.

25.05.12 15:25

- Umiddelbart etter at jeg fikk hårerstatning, følte jeg meg litt utro mot mitt gamle jeg. Jeg har brukt skaut de ti siste årene, og dermed ble jeg også vant til at det skulle være slik, sier 35-åringen.

Lena Thomassen er fra Oslo, men har nå flyttet til Vaasa i Finland hvor hun arbeider som avdelingsleder ved et bokollektiv for funksjonshemmede.

Les også: - Fikk flere muligheter med håret tilbake

«Vanlig» uønsket håravfall
- Håravfallet startet for rundt 20 år siden og det skyldtes ingen sykdom, men rett og slett «vanlig», uønsket håravfall, forteller Lena. - Etter hvert ble håret bare tynnere og tynnere.

Lena har prøvd ulike tabellettkurer og såkalte vidundersjampoer, men ingenting har hjulpet.

- Frisørene har alltid sagt at jeg har nordisk hår, som kjennetegnes ved tynne hårstrå. Annen forklaring har jeg ikke fått, sier Lena.

Åpenhet rundt håravfall
35-åringen er svært fornøyd med hårerstatningen HairFusion fra Apollo Hair, men vil ikke være med på at den har gitt henne mer selvtillit.

- Selvtillit kommer innenfra. Jeg har alltid vært trygg på meg selv. Jeg dyrker åpenhet og synes det også er viktig i forhold til hårtap. Det er mange kvinner som lider av håravfall, og da er åpenhet viktig for å vise at det ikke nødvendigvis er unormalt, og det er også viktig å synliggjøre at det er mulig å gjøre noe med det, sier hun.

Hårtap = menn
Oslo-kvinnen legger ikke skjul på at det har vært en viss omstilling fra bare å knytte på seg et skaut til å forme en frisyre.

- Folk rundt meg uttaler at jeg er veldig fin med det nye håret. Normen i samfunnet er jo at det er menn som mister hår, ikke kvinner. Og hårtap i denne gruppen er langt mer utbredt enn mange er klar over, sier Lena Thomassen.

Klikk her for å finne nærmeste forhandler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.