RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endret ventelister senest torsdag

Oslo (NTB): Siste beskjed fra ledelsen ved Oslo universitetssykehus om å endre ventelistene kom senest torsdag, ifølge en av de tillitsvalgte.

Ortoped og tillitsvalgt ved sykehuset, Christian Grimsgaard, sier til TV 2 at praksisen med triksing fortsatt pågår - til tross for at saken ble tatt opp på en høring i Stortinget fredag.

- Jeg var innom inntakskontoret vårt i går med noen papirer og da kom det en telefon fra ledelsen til en av sekretærene våre med beskjed om at noen konkrete pasienter skulle settes opp på poliklinikken, sier Grimsgaard. Ifølge ortopeden setter dette sekretærene på poliklinikken og inntakskontoret i en vanskelig situasjon.

- De får konkrete henvendelser fra ledelsen og får beskjed om å flytte på pasienter og at pasienter skal tas ut av køordningen og gis en spesiell rett. De får beskjed om å ordne dette innen en dag eller to. Da skal det være gitt et svar til ledelsen på at dette er håndtert, sier Grimsgaard. Han er ikke tvil om at dette skaper et klasseskille blant pasienter som venter på behandling.

- Dette bidrar til at de som er mest ressurssterke og kjenner sine rettigheter prioriteres på bekostning av dem som ikke er det, sier han. Sykehusledelsen sier de ikke kjenner til en slik praksis.

- Jeg har ikke kjent til at det er gitt direktiver fra ledelsen om at man skulle håndtere ventelistene på en spesiell måte som skulle være økonomisk til gunst for sykehuset, sier sykehusdirektør Bjørn Erikstein til TV 2. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere