*Nettavisen* Nyheter.

- Endringer i pensjonsrettighetene er et alvorlig demokratisk problem

Oslo (NTB): Kun én av ti sier de har god kjennskap til pensjonsreformen som trådte i kraft for snart to år siden. Enda færre vet at myndighetene planlegger å endre pensjonsordningene i privat sektor.

Tallene kommer fram i en undersøkelse Respons har utført på oppdrag fra Akademikerne om hva den yrkesaktive delen av befolkningen vet om pensjon.

- Jeg er opprørt over at myndighetene planlegger å endre pensjonsordningene over hodet på folk på denne måten. At Banklovkommisjonen har jobbet med saken i flere år, hjelper ikke når det skjer i mulm og mørke. Knapt noe har større betydning for livskvalitet og trygghet enn pensjon, sier Akademikernes leder Knut Aarbakke.

At det nå skjer store endringer i pensjonssystemene, nesten uten offentlig debatt og uten at arbeidstakerne som er berørt vet hva som er i ferd med å skje, mener Aarbakke er et betydelig demokratisk problem.

- Både regjeringen og arbeidsgiverne svikter arbeidstakerne, sier Aarbakke.

Undersøkelsen viser også at kun 13 prosent av arbeidstakerne sier de har god eller svært god kjennskap til pensjonsreformen som ble innført i 2011. 59 prosent sier de har svært eller ganske dårlig kjennskap til dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.