Gå til sidens hovedinnhold

- Eneste som mangler nå er en milliardær med 10.000 kroners-sjekker

Se hva rusmisbrukerne fikk i julegave.

Frelsesarmeen sørget for goodiebags og julegaver til rusmisbrukere og hjemløse på julaften. Klokken 13 var det fullt oppmøte da det deltes ut hele 220 gaverposer utenfor «Fyrlyset», stasjonen for rusmisbrukere.

Sten Wendt (42) er blant dem som nettopp mottok gaveposene fra Frelsesarmeen. Han har vært arbeidsledig i tre år og har de siste dagene også deltatt på alternativ jul, et døgnåpent julearrangement for rusmisbrukere, bostedsløse og ensomme.

Falt i smak
Alle romsterer i posene, som inneholder blant annet sjokolade, deodorant, velværeprodukter og innpakkete julegaver. Det er likevel ingen tvil om hva som var mest populært.

- Ser du denna? Denna koster 200 kroner, sier en av dem og holder og en pakke tobakk som han har pakket ut av julepapir.

En annen pakker ut tykke sokker. Sten er også svært fornøyd med gaveposen.

- Den er kjempefin. Det eneste som mangler nå er en milliardær som står og deler ut sjekker på 10.000 kroner, spøker han og sier at Petter Stordalen og John Fredriksen burde følge i samme spor.

«Elling» leste julefortellinger
Leder for rusomsorgen i Øst-Norge, Frode Woldsund, var til stede på Fyrlysets da de holdt sin årlige julelunsj i går.

Han forteller at de servertes snitter, marspiankake og underholdning med blant annet Per Christian «Elling» Ellefsen som leste julefortellinger og juleevangeliet. Deretter var det utdeling av pakkeposer på slutten.

- Det er stort sett rusmisbrukere som er der til vanlig. I går var det cirka 200 personer innom, sier Woldsund.

«Du er verdifull»
Til sammen deltes det ut 220 poser. Woldsund forteller at brukerne av senteret er fornøyde med tradisjonen og kommer til hvert eneste år.

- Blant gavene fikk de sjokolade, tobakk, frukt og et pepperkakehjerte hvor det sto ”du er verdifull" på. De fikk også med hjemmestrikkede sokker strikket av en frivillig konegjeng i Trøndelag, sier han.

Hele julelunsjen på Fyrlyset blir sponset, og det er kun frivillige på jobb på julaften.

- De skaffer mat og andre ting gjennom sine nettverk. Vi merket at de ble spesielt glad for tobakken. Det var viktig for dem, avslutter Woldsund.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett