RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enighet om å endre NRK-lisensen


NRK-lisensens er under lupen.
NRK-lisensens er under lupen. Foto: Lars Wærstad (Side3)
Sist oppdatert:
Alle partiene, unntatt Frp, klar med forslag.

Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har inngått avtale om allmennkringkasting.

Avtalen ble presentert i Vandrehallen på Stortinget torsdag ettermiddag.

Lisens blir skatt

Ifølge Dagsavisen kan lisensen bli gjort om til en skatt per person, gradert ut fra inntekt, etter modell av hvordan den finske allmennkringkasteren YLE finansieres.

Flertallet skal også være innstilt på å be regjeringen gi NRK styringssignaler hvert fjerde år, samt å sørge for kompensering av lønns- og prisvekst, ifølge avisen. Dette skal bidra til å sikre mer forutsigbarhet for NRK.

Slag for TV 2

Ifølge NRK går stortingsflertallet ikke inn for å gi TV 2 kompensasjon for å drive med nyhetsproduksjon, slik TV 2 har ytret ønske om.

Statens avtale med TV 2 utløper i år. Stortinget vil be om en kortsiktig utvidelse av avtalen, slik at de senere kan ta for seg problemstillingen med en kommersiell allmennkringkaster.

Les: Slik blir du kvitt NRK-lisensen - uten å kjøpe ny TV

Det har lenge vært et ønske om å legge om dagens NRK-lisensmodell fordi den ikke tar hensyn til den tekniske medieutviklingen.

Et annet tema partiene skal være enige om, er at de viktigste internasjonale sportsarrangementene skal være fritt tilgjengelig på åpne kanaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere