RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enkelt å smugle eksplosiver på fly

Foto: Blogge (Faksimile/blogg)
Sist oppdatert:
Bare se her, sier ingeniøren Jonathan Corbett og demonstrerer.

(SIDE2:) Ingeniør Jonathan Corbett har publisert en video som angivelig viser hvordan han tok en liten metallting gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i USA. Han står bak bloggen «TSA Out of Our Pants», og retter kritikk mot den amerikanske sikkerhetsmyndigheten Transportation Security Administration (TSA) - og full kroppsskanning.

- Ser ikke mørkt mot mørkt
Corbett gikk rett gjennom kroppsskanneren, som «kler deg naken», med en metallgjenstand som egentlig skulle ha blitt snappet opp på skjermen. Han mener det er mulig å smugle ulovlige ting om bord på flyet, ved hjelp av en spesialsydd lomme som er sydd inn i skjorten hans, skriver DailyMail.

Han hevder at dette er mulig fordi skanneren ikke klarer å fange opp metallet mot den mørke bakgrunnen – så hvis et objekt ikke er plassert direkte på kroppen, så vil det ikke dukke opp på skanneren.

Corbett har publisert en video som viser hvordan han angivelig klarer å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen, og advarer mot at teknikken kan brukes av terrorister.

- Her er flere bilder fra TSAs kroppsskannere. Personen har på seg lyse farger, og er plassert mot en sort bakgrunn på begge bildene. Her skjuler personen metallgjenstander, som du kan se som mørke former opp mot den lyse figuren. Lys figur, sort bakgrunn og svarte ting, sier han og fortsetter:

- Det vil si, har du metallgjenstander på siden av kroppen så vil det være samme farge som bakgrunnen, og derfor usynlig ved en kontroll.

- Skjult kamera
Jonathan stiller derfor spørsmålet – det kan vel umulig være så enkelt? TSA-skanningen kan ikke være så dum? Dessverre er den det, svarer han seg selv.

Han skal derfor ha testet teorien sin, og sydd fast en lomme på siden av skjorten sin. Deretter tok han en metallboks, og gikk angivelig rett gjennom kontrollen ved «Fort Lauderdale-Hollywood International Airport». Alt skal ha blitt filmet med skjult kamera - og videoen er nå publisert på nett.

Jonathans boks var imidlertid tom, men han hevder at han enkelt kunne ha fylt den med eksplosiver eller barberblader .

- Nå vil nok TSA beskylde meg for å hjelpe terrorister siden jeg slipper denne videoen, men jeg tror nok terrorister allerede har funnet ut av dette, og har allerede planlagt å bruke dette mot oss, hevder Jonathan.

Han påpeker at han også mener TSA allerede vet om dette, men at de velger å se bort ifra sikkerheten, som han selv uttaler det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere