RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enslige mindreårige bør returneres til Kabul

Sylo Taraku, generalsekretær i organisasjonen LIM, sier at om et støtteparti for regjeringen sier at Norge skal ta mot 10.000 flyktninger, er det på nyhetene i Kabul samme kveld.
Sylo Taraku, generalsekretær i organisasjonen LIM, sier at om et støtteparti for regjeringen sier at Norge skal ta mot 10.000 flyktninger, er det på nyhetene i Kabul samme kveld. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Enslige mindreårige asylsøkere fra Afghanistan bør returneres til Kabul, sier generalsekretær Sylo Taraku i organisasjonen Likestilling, integrering og mangfold, LIM.

Taraku mener det er trygt i Kabul, og han sier han har støtte for dette også fra FNs høykommissær for flyktninger og fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

- De som kommer fra urolige områder i Afghanistan, bør reintegreres i Kabul. Der er det trygt, sier Taraku til NRK.

Ifølge Taraku er det hevet over tvil at mange har et inntrykk av at Europa har åpnet dørene sine, og viser til statistikk fra UDI som viser at 86,4 prosent av afghanske asylsøkere som har fått saken sin behandlet i Norge i år, har fått oppholdstillatelse.

Les også: Nektet å forlate buss: Flyktninger ber det svenske folk om unnskyldning

Han sier videre at mange av afghanerne har oppholdt seg i trygge områder som Pakistan, Iran og Russland, før de har kommet til Norge.

Taraku sier at de individuelle asylhistoriene kan variere, men at det går igjen hos mange unge gutter fra Afghanistan at de frykter tvangsrekruttering til Taliban.

- Men det er ikke slik Taliban opererer. De trenger ikke drive tvangsrekruttering, sier han.

Les også: Afghansk stopp for asyl-charter til Kabul

Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet sier til NRK at det ikke er tvil om at afghanske foreldre sender sønner til Europa.

- Det er ikke ukjent at barn blir sendt fra Afghanistan til Europa, slik at de skal kunne sende penger hjem. Men i slike tilfeller blir de sendt tilbake, dersom det er mulig å identifisere foreldrene, sier Forfang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere