RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er det ingen som savner meg?

Foto: TV 3 Efterlyst (TV 3 Efterlyst)
Sist oppdatert:
Han tror han heter Sami, men hevder han ikke aner hvem han er.

En mann rundt 60 år uten hukommelse har skapt overskrifter i Sverige. Han våknet opp på et sykehus i Malmö uten noen erindring om hvem han er. Nå håper han noen snart vil melde ham savnet.

Tipsene strømmer inn
Politiet i Malmö har fått inn en rekke tips etter innslaget om «Mannen uten minne» på svensk TV 3 Efterlyst. Men så langt har tipsene ikke ført til noe gjennombrudd i saken.

- Vi har fått inn en hel del tips, kanskje 25-30, men så langt har ingen av dem gitt noe resultat, forteller kriminalinspektør Anders Lindskog hos politiet i Malmö til Nettavisen torsdag.

Lindskog sier politiet ennå ikke vet om mannen er bosatt i Sverige eller om han kommer fra utlandet, og hvor lenge han eventuelt har vært i landet.

- Snakker godt engelsk
- Vi vet ikke hvor han kommer fra. Han snakker godt engelsk, men vi kjenner ikke hans nasjonalitet, sier Lindskog.

Politiet i Malmö har ifølge svenske medier blant annet fått henvendelser fra mennesker som sier de studerte sammen med vedkommende eller jobbet sammen med ham på 1990-tallet, men når de har kontrollert det mot blant annet passbilder, så stemmer det ikke.

Det var på TV 3 Efterlyst onsdag at mannen, som tror han heter Sami Hussein og er født i 1949, sto fram. Nå håper han TV-innslaget skal kaste lys over hvem han er.

- Det er klart jeg er optimistisk, noen må kjenne meg igjen, sier mannen til Aftonbladet.se.

- Blir mer og mer forvirret
Han holder fast ved at han ikke husker noe av sin fortid.

- Jeg blir mer og mer forvirret. Noen må ha sett meg. Det behøver ikke være folk som vet hvem jeg er. Det holder med en drosjesjåfør som kan fortelle hvor han har kjørt meg, sier han.

Da han hørte at tipsene til politiet så langt ikke har gitt resultat, uttrykker han skuffelse.

- Noen burde savne meg, sier mannen uten minne ifølge Aftonbladet.

På den andre siden kan han glede seg over at fingeravtrykket hans ikke har gitt noen treff på svenske eller internasjonale strafferegistre.

Har sjekket navnet
Svensk politi har for øvrig sjekket opp navnet «Sami Hussein», men uten å finne noen med det navnet i Sverige.

Det er fire uker siden «Sami» ble funnet utenfor politihuset i Malmö og ført til sykehus, der han ble behandlet for et slagtilfelle.

- Det er det eneste vi vet om han, at han ble rammet av slag og ikke husker noe, sier Lindskog hos Malmö-politiet til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere