*Nettavisen* Nyheter.

- Er du så tullete som du høres ut?

HYGGELIG TONE - TØFT TEMA: Sigmund Hov Moen (til venstre i bildet) og tiltalte Ubaydullah Hussain hadde en relativt hyggelig tone da Moen konfronterte ham mens Hussain snakket med pressen og sine venner på tilhørerbenken. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Tilhører Sigmund Hov Moen konfronterte Ubaydullah Hussain.

23.09.14 11:34

- Jeg er her for å høre om du er så tullete som du høres ut, sa tilhører Sigmund Hov Moen til Ubaydullah Hussain i pausen i Oslo tingrett.

Den 29 år gamle Hussain kom selv bak til tilhørerbenken for å hilse på sine venner som hadde kommet for å støtte ham, og for å ta en prat med journalistene som dekker saken.

Se video nederst i saken!

Hussain er i dag talsperson for Profetes Ummah, og er tiltalt for indirekte å ha oppfordret til drap gjennom hyllester til terrorister etter terroraksjoner. Spørsmålet Oslo tingrett skal ta stilling til, er om ytringene er straffbare eller innenfor ytringsfriheten.


- Angrer ikke
- Jeg angrer ikke på de ytringene jeg har kommet med på Facebook, sa Hussain. Han mener de ligger innenfor ytringsfriheten.

Hussain sa at de eneste ytringene han angrer på, var e-postene som han tidligere har sendt til to journalister.

- De to journalistmailene var uheldige, og det skulle ikke ha skjedd, sa Hussain. De meldingene har han blitt dømt for tidligere.

Mens Hussain snakket med pressen, reiste tilhører Sigmund Hov Moen seg og spurte i en vennlig men konfronterende tone:

- Ville du skåret hodet av noen?

Klikk på bildet for å forstørre.

FØLGER MED: Sigmund Hov Moen følger rettssaken i Oslo tingrett. Det samme gjør noen av vennene til tiltalte Ubaydullah Hussain. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)


- Jeg må forholde meg til det islam sier og arabisk historie. Det er lov å straffe på den måten og det er det jeg forholder meg til, sa Hussain.

- Men du svarer ikke på spørsmålet. Ville du skåret hodet av noen?

Spørsmålet kom flere ganger og gjorde Hussain bare litt irritert.

- Du må la meg få svare. Hva jeg personlig vil er ikke viktig. Jeg forholder meg til religionen, sa Hussain.

Etter meningsutvekslingen spurte Hussain hvilket medie Moen tilhørte.

- Jeg er her som privatperson. Jeg er her for å høre om du er så tullete som du høres ut, sa Moen.


Hyggelig tone
Det hele foregikk i en relativt hyggelig tone. Den samme tonen som Hussain har i hele sin fremferd i Oslo tingrett.

Den hyggelige tonen gjaldt også da Nettavisen snakket med Hussain.

- Vi har en veldig hyggelig og koselig tone her nå, men skal jeg være redd for at du oppfordrer til at noen skal komme inn i mitt hjem og drepe meg og barna mine?

- Nei, du skal ikke det og det skal jeg si noe om i forklaringen min. Du får følge med, sa Hussain smilende og gikk tilbake til tiltalebenken.

Da Hussain startet sin forklaring, leste han opp en erklæring der han blant annet sa at han aldri har ment å oppfordre til drap eller skape frykt i befolkningen. Alt han gjør, i følge ham selv, er å komme med politiske ytringer i et land som er stolt av sin ytringsfrihet. Målet er å få vestlige land ut av muslimske land.

Da aktor Carl Fredrik Fari begynte med sin utspørring, var det svært lite Hussain ville svare på.

«Ingen kommentar» ble flittig brukt.

- Tror han slipper unna
- Han ville jo ikke svare på spørsmålet mitt. Det er ubehagelig. Han er klar over at hvis han svarer ja så er det sannsynligvis lite støtte å hente også blant hans trosfeller. De færreste støtter en slik grad av ekstremisme, sier Sigmund Hov Moen.

Det er sagt at demokraten kommer til å tvinne repet som han skal henges i

Etter en halv dag i retten tror han at Hussain kommer til å bli frikjent for sine ytringer. Årsaken er de store frihetene han har i Norge.

- Det er sagt at demokraten kommer til å tvinne repet som han skal henges i. Det er ikke måte på hvilke rettigheter vi gir ekstremister i Norge. Jeg tror faktisk at han kommer til å bli frikjent for dette.

- Han er klar over hvilke regler som gjelder og han balanserer på yttergrensen, sier Moen.

Moen er foreleser og har selv kontakt med mange ulike kulturer.

- Ingen andre har det samme hatet mot andre trossamfunn, mener han.
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=HXbfLAfeh9x6mEgXlB02Xus9Q6SkXsOLLr6OGAoQWUCHJ-mhdeOWYmopGui_MjYA5dEKyErS7eSz4b5sewo3c2-HneiiB8qPAyBvE4BLYmYD3wdjvBCb3Zo_7Udbc9kaLZMET_9BMd0&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag