*Nettavisen* Nyheter.

- Er her fordi det er viktig

Sykmeldt Wenche Myhre satte fokus på kvinners helse.

02.02.11 08:25

(SIDE2:) Sammen med Lill Lindfors, Mari Maurstad, Toppen Bech og Elisabeth Andreassen, som ikke var tilstede, skal kvinnene fronte den norske 1,6 millioner klubben.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Klubben er søsterforeningen til den svenske suksessen som ble startet for 13 år siden. Foreningen jobber for at forskning på helse skal bli mer likestilt og at kvinners helse skal komme mer i fokus.

Informasjon og debatt
Gjennom foredrag og informasjon ønsker de å gjøre kvinner mer oppmerksomme på sin egen helse. Samtidig vil de delta i den nasjonale debatten og påvirke politikerne. Foreningen er ideell og alle innsamlede midler går til forskningsprosjekter på kvinnehelse.

- Kvinner og menn er ulike når det kommer til helse. Vi vil påvirke forskningen til å bli mer likestilt, sier stifteren, Alexandra Charles.

- Ulikheten består for eksempel i at kvinner og menn reagerer ulikt på medisiner. Eller at symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner kan te seg helt annerledes enn hos menn, sier Lill Lindfors.

Mari Maurstad sier at hun ikke ante at det var så store forskjeller mellom kvinner og menn når det gjaldt hvordan vi reagerer helsemessig.

- Jeg jobber også med kvinner i Afrika, så jeg håper at noe av kunnskapen jeg tilegner meg kan brukes i det arbeidet også, sier hun.

Vil bidra
Wenche Myhre fortalte før jul at hun hadde fått brystkreft. Etter endt cellegiftkur er hun nå i gang med strålebehandling. Tross for at hun fremdeles er sykmeldt, stilte hun for 1,6 millioner klubben for som hun selv sier, kvinnehelse er viktig. Hun ønsket ikke fokus på sin egen sykdom.

- Jeg kjente til 1,6 millionerklubben fra Sverige fordi jeg kjenner Alexandra, og jeg har også jobbet med den i Tyskland, men jeg er først blitt ambassadør her, sier Wenche Myhre som også har fått datteren Fam med på laget i Sverige.

LES MER OM 1,6 MILLIONER-KLUBBEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.