*Nettavisen* Nyheter.

- Er ikke slem

Anne-Kat. Hærland svarer på mobbekritikken.

18.09.08 13:09

(SIDE2): Anne Kat. Hærland bekymres ikke av trusler om søksmål og inviterer de forsmådde kjendisene til showet som hadde premiere onsdag.

LES SIDE2s ANMELDELSE:
Anne-Kat. disser Kjendis-Norge

Vil bruke advokat for å stoppe Anne Kat.
I torsdagens VG raser modell og «Top Model»-programleder Vendela Kirsebom (41) og stylist Jan Thomas (41) mot utsagnene om dem i showet. Vendelas mediefremtreden blir blant annet kalt uintelligent og overfladisk. Hærland kaller også modellen lynstraight.

«Jeg tror ikke hun har kjønnshår engang - men liljekonvaller. Et lite blomsterbed som hun steller», sier Hærland fra scenen.

Jan Thomas blir beskyldt for å ha gjort norske kjendiskvinner «kunstige og jålete». Også hans forhold til Christopher Mørch Husby blir kommentert:

«Jan Thomas er ikke her i kveld. Det er 20-årsgrense, så kjæresten slipper ikke inn», spøker komikeren.

- Jeg kommer til å gå til en advokat for å få dette stoppet. Jeg føler disse utsagnene er dypt injurierende, og det er ikke ok. Det må være grenser for hva som er tillatt å si om andre mennesker, raser Kirsebom til VG.

Inviterer på show og champagne
Manager og produsent Grethe-Laila Fjelberg tar det hele med knusende ro, og i en spøkefull tone inviterer hun dem begge på show med noko attåt.

- Vi ønsker Jan Thomas og Vendela hjertelig velkommen til å se showet. De må bare ringe så skal jeg hjelpe de til noen komfortable plasser. Og så skal Vendela få et deilig glass champagne hun kan ta til en forandring, forklarer manager og produsent Grethe-Laila Fjelberg til Side2.

Det som er litt spesielt i denne sammenhengen er at verken Vendela Kirsebom eller Jan Thomas var til stede og så showet selv. Side2 snakket med en rekke av kjendisene som var på premieren, og de hadde kun gode ting å si om showet. Dette til tross for at flere av dem ble tullet på med scenen.

Les mer om det og se bildene:
Slår ring om Anne-Kat.

I VG får Vendela støtte av Jan Thomas som mener nok er nok, og påpeker at flere har blitt såret av kommentarene til komikeren.

- Er en samfunnssatiriker
Dette reagere manager Fjeldberg på.

- Det jeg kan si er at Anne Kat. er en komiker og satiriker. Hun er aldri slem, tvert imot er hun snill og god. Anne Kat. vil overhodet ikke noen noe vondt. Hun er en samfunnssatiriker som kommer med betraktninger av hvordan blant annet kjendiser fremstilles i media.

Hærlands tredje standupshow på fem år bød på mange sleivspark til norske kjendiser og Anne Kat. mener ikke dette er injurierende.

- Hverken Dagfinn Lyngbø som har regi eller jeg som produsent har sensurert noe i forkant av denne forestillingen. Det var ikke nødvendig, poengterer Fjeldberg. Hun mener også at profilerte kjendiser burde stålsette seg og regne med at de høyst sannsynlig fikk gjennomgå. Men ingen kjendiser ble advart.

- Vi forbereder ingen kjendiser på hva showet inneholder. Men det har vært femtenhundre mennesker her og sett fem prøveforestillinger og Oslo er en liten by så jeg regner med at ryktene har gått. Jeg ser heller ikke bort ifra at noen av kjendisene har blitt hvisket noe i øret på forhånd men det har ikke kommet fra oss.

- Media viser vei
Anne Kat. Hærland har blitt kjent for å gå veier få norske komikere har gått før henne. Og det til stormende jubel fra publikum.

- Hun har sagt pikk og pule fra scenen i mange år så det er ikke så mange flere barrierer for henne. Grensene for hva som er akseptabelt forandrer seg jo også fra dag til dag. Det er jo media som viser vei her og bryter grenser. Komikerne følger jo bare etter, mener Fjeldberg som har et lite sleivspark til Jan Thomas.

- Hans påstand om at hun har tatt botox er så tåpelig at det ser jeg ingen grunn til å kommentere, ler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.