RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er pålagt å skille supportere

De 2000 billettene som ble satt av til bosniske supportere på Ullevaal i EM-kvalifiseringen er nå solgt. Det skaper utfordringer.

Det bosniske fotballforbundet ønsket ingen billetter til sine supportere til denne kampen, men siden det bor mange med bosnisk opprinnelse i Norge, valgte NFF å sette av et eget felt til de supporterne som ville støtte sitt opprinnelige hjemland.

Bosnisk seksjon utsolgt

Det bosniske fotballforbundet har krav på 5 prosent av tilskuerkapasiteten på stadion, eller ca 1250 billetter.

- Av sikkerhetsmessige årsaker er vi pålagt av UEFA og politiet å skille supporterne. Vi satte derfor av et felt med 2000 plasser til bosniske supportere bosatt i Norge, slik at disse kunne sitte sammen på tribunen. Men til tross for at vi har satt av flere plasser enn regelverket tilsier, er dette feltet nå utsolgt, sier NFFs generalsekretær Karene Espelund.

Enkelte billettkjøpere med bosnisk opprinnelse har reagert på at de ikke har fått kjøpe billetter fordi den bosniske seksjonen er utsolgt.

Kan bli avvist

De som henvender seg for å kjøpe billetter blir spurt om hvilket lag de støtter, og blir plassert på den tribuneseksjonen de hører til.

Espelund understreker at bosniere med norsk statsborgerskap som ønsker å heie på sitt nye hjemland kan kjøpe ordinære billetter til kampen.

- Nordmenn av ulik etniske opprinnelse som ønsker å støtte det norske landslaget kan selvsagt kjøpe ordinære billetter til kampen. Skillet går på hvem man støtter, og ikke hvor man kommer fra, sier Espelund.

Hvis man kommer til en tribuneseksjon forbeholdt norske supportere, med supporterutstyr for motstanderlaget, kan man risikere å bli avvist ved inngangen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere