*Nettavisen* Nyheter.

- Eskil, ro deg ned!

Foto: Scanpix

Det ble krangel mellom Siv Jensen og Eskil Pedersen da de møtte hverandre til debatt.

25.11.11 14:24

Munnhoggeriet fortsetter. På den ene siden står Arbeiderpartiet og AUF med Eskil Pedersen i spissen. På den andre siden står Fremskrittspartiet med Siv Jensen.

Uenige
- Eskil Pedersen kommer med ganske grove intuisjoner om Fremskrittspartiet. Og han har gått enda lenger i dag. Han har sagt at nærmest enhver krenkende ytring som faller i dette samfunnet er på grunn av Fremskrittspartiet.

Slik åpner Siv Jensen Dagsnytt Atten-debatten. Eskil fortsetter:

- Etter at jeg har sett Siv Jensen i Stortinget i dag, tenker jeg at det er på tide vi alle trekket et ekstra pust og roer oss litt ned.

Han fortsetter:

- Jeg tror ikke hun har lest Dagblad-artikkelen. Der spør journalisten meg: «Gir du Frp skylda for Breiviks handlinger 22. juli?» Mitt svar er: «Nei, jeg har sagt i alle intervjuer og debatter at det ikke er noen andre enn gjerningsmannen som har skylda for det som skjedde 22. juli. Det er forskjell på argumenter og vold.»

- Ro deg ned!
- Hva sier du til det, Siv Jensen? spør debattlederen i Dagsnytt Atten.

Siv: - Jeg har påstått at han har snakket om handlingene, han har snakket om holdningene. Det er det som gjør denne debatten.

Eskil: - Og at det er en sammenheng mellom 22. juli og Fremskrittspartiet. Hvor har jeg sagt det? svarer en irritert Eskil kjapt.

Siv: - Jeg hørte deg på kartellkonferansen til LO. Du har etter gjentatte intervjuer skapt et inntrykk av...

Eskil: - Jeg har ikke skapt noe inntrykk! Hvor har jeg sagt dette!? raser Eskil tilbake.

Siv: - Eskil Kan du... når vi nå snakker, roe oss ned, så kan du gå i første rekke og gjøre det, sier Jensen.

Eskil er stille mens Jens kommer med argumentasjoner. Diskusjonen fortsetter.

Bakgrunnen for hele konflikten er, ifølge Siv Jensen, at Eskil Pedersens beskyldte Frp for å være ansvarlig for holdningene til Breivik.

I neste fase av konflikten: Nestleder i Frp, Per Sandberg, går opp på talerstolen i Stortinget og uttaler følgende: «Hvis det er noen som prøver å spille offer etter 22. juli, så er det til de grader Arbeiderpartiet. Og det bør dem også gjøre, for de var et av de store ofrene. Det har tydeligvis Arbeiderpartiet lagt en strategi på, å videreføre denne debatten gjennom å angripe Fremskrittspartiet».

Samme dag går Siv Jensen ut til mediene og beklager uttalelsen på vegne av Per Sandberg. Dagen derpå forventer arbeiderpartiet at Siv Jensen går på talerstolen for å beklage nok en gang. Isteden går hun til angrep på Arbeiderpartiet.

- Svarer ikke på utfordringene
- Hvordan synes du debatten gikk i dag, Siv?

- Jeg synes ikke Eskil Pedersen svarer på det han blir utfordret på i det hele tatt. Det er helt tydelig at han ønsker en debatt om debatten, og ikke en debatt om realiteten. Og det er for så vidt legitimt det. Men jeg mener vi må ha en debatt om realiteten. Det han i grunn bekrefter er at han helst ikke vil diskutere innvandringspolitikk, men vil ha en liberal politikk på det området, men jeg er uenig, svarer Siv Jensen til Nettavisen.

- I dette landet har vi full ytringsfrihet. Jeg har ikke tenkt å ilegge han meningssensur, det er det han som driver med, avslutter Siv.

Eskil Pedersen var ikke tilgjengelig for en kommentar i dag.

Les: Frp raser på ny måling

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag