RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et alternativ å rive Høyblokka

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Statsråd Rigmor Aasrud ble grillet om terrorberedskapen.

Onsdag møtte fornyings- administrasjons og kirkeminister Rigmor Aasrud i den muntlige spørretimen i Stortinget.

Der ble hun grillet om terrorberedskapen i regjeringskvartalet før 22. juli - og om gjenoppbyggingen etter terrorangrepet.

- Høyblokka er nok ikke så fremtidsrettet som den burde være. Så et av forslagene som statsråden bør vurdere er nettopp det å rive Høyblokka. Kan statsråden love å vurdere det som er alternativ? spurte stortingsrepresentant Ingolf Ropstad (KrF).

Aasrud svarte raskt:

- Svaret er ja.

- «Noen mindre forhold»
Statsråden ble også spurt om sikkerhetstiltakene som er gjennomført i regjeringskvartalet.

Stortingsrepresentant Per Sandberg (Frp) viste til et oppslag i Dagsavisen tidligere i uken, om en rapport fra Politidirektoratet fra 2004, som inneholdt 197 tiltak som skulle beskytte landets myndigheter mot terrorangrep.

- Det er fremdeles mange spørsmål om hva som er gjennomført og ikke i forhold til antiterrortiltak, sa Sandberg, og spurte om Aasrud kunne svare på om alle tiltakene var gjennomført for å slippe ytterligere spekulasjoner.

Aasrud svarte at det siste viktigste tiltaket som gjensto, var stenging av Grubbegata i regjeringskvartalet. Etter planen skulle gata stenges innen september.

Hun sa at det også var «noen mindre forhold» som gjensto før 22. juli, og at hun kunne komme til den utvidede Utenriks- og forsvarskomiteen for å redegjøre for det.

- Noen av de mest kjente tiltakene er at det er satt bombefilm i alle vinduene i Høyblokka, sa Aasrud.

- Uklokt av meg å blottlegge
Hun fortalte at det dessuten var innført strengere tiltak knyttet til sikkerhetskort for å komme seg inn i Høyblokka.

- Så står det noe igjen i forhold til varemottak. Og som kjent var det ikke ferdigstilt siste sperring i forhold til Utenriksdepartementet, men dette er nå ferdigstilt, sa Aasrud i spørretimen.

Frp-representanten Anders Anundsen fulgte opp med å spørre om hvorfor ikke statsråden kunne frigi listen over sikkerhetstiltakene som er gjennomført.

- Jeg ber om forståelse for at det vil være uklokt av meg å blottlegge alle sikkerhetstiltakene som er gjort i regjeringskvartalet, sa Aasrud.

Les også: Terroranalyse i 2004 skulle sikre Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere