*Nettavisen* Nyheter.

- Et desperat og komisk utspill fra Høyre

SLÅR TILBAKE: Stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap) slår tilbake mot kritkken fra Høyre-representanten Henrik Asheim.

SLÅR TILBAKE: Stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap) slår tilbake mot kritkken fra Høyre-representanten Henrik Asheim. Foto: Arkiv

- Det er regjeringen som skrur klokka tilbake, sier Ap-politiker.

Torsdag gikk Høyre ut mot Arbeiderpartiet, og mente Ap-leder Jonas Gahr Støre vil trenge en reverseringsminister dersom han får makten i 2017.

- Det virker som om Støre, dersom han vinner makten, kun har ett prosjekt, nemlig å skru tiden tilbake fire år og reversere alt vi foreslår, sa Høyres stortingsrepresentant Henrik Asheim til Nettavisen.

Les også: - Støre trenger en reverseringsminister

Men nå slår Ap tilbake mot kritikken.

- Det er hyggelig at Henrik Asheim tar det for gitt at vi får regjeringsansvar i 2017. Det vil nok bli litt reparasjonsarbeid for en ny regjering, men vi vil bruke kreftene på å utvikle nye svar, sier stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap).

Klikk på bildet for å forstørre.

REVERSERING?: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil trenge en reverseringsminister, ifølge Høyre. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Desperat og komisk
Asheim mener Ap nærmest på autopilot sier nei til alle regjeringens forslag.

Men Wickholm synes utspillet er komisk.

- Utspillet fremstår som desperat og komisk. Vi ser at svært mye av regjeringens politikk blir møtt av stor motstand i befolkningen. Søndagsåpne butikker, de usosiale skattekuttene der 35 prosent av kuttene går til 1 prosent av befolkningen og svekkelsen av kommuneøkonomien, sier han, og slår tilbake med samme mynt:

- Folk opplever dette som at regjeringen setter Norge i revers - tilbake i retning av større klasseforskjeller og dårligere velferdstilbud i kommunene, sier Wickholm.

For mens Asheim mener Støre vil skru klokka tilbake fire år dersom han får statsministerstolen, mener Wickholm at et av de viktigste prosjektene til dagens regjering, nettopp er å skru klokka tilbake.

- Reservasjonsrett og arbeidsmiljølov er gode og tydelige eksempler på det, sier han.

- Ikke fulgt med i timen
Wickholm mener regjeringen mangler nye ideer.

- Det virker som om denne regjeringen ikke har fulgt med i timen. Alt de kommer med er gamle og velkjente Høyre-svar. Det virker som om de sitter fast i Unge Høyre-tenketanken fra 1980. Det er på tide at Erna og co forstår at nye tider krever andre svar, sier han til Nettavisen.

Han trekker fram skattekutt som et eksempel.

- Ta troen deres på at skattekutt til de som har mest fra før, fremmer investeringer og kommer alle til gode. Tror de virkelig på det selv? Det er de i så fall alene om, sier Wickholm, og legger til:

- Det er jo ikke sånn at landene der folk betaler lavest skatt greier seg best, at der er det flest i jobb, god velferd, og god omstillingsevne. Snarere er det omvendt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.