RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et eksepsjonelt godt startfelt

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Sjekk hvem som er klare for Norge i mai!

Tidligere har arrangøren varslet at World Tour-lagene Team Sky, Team Saxo Bank, GreenEDGE, Lotto-Belisol og Garmin-Barracuda stiller lag til vårens Glava Tour (16.-20. mai).

Nå er det sjette laget fra sykkelsportens øverste divisjon klare: Italienske Lampre-ISD kommer til å kjøre både Rogaland Grand Prix og Glava Tour i starten av måneden.

På det nest øverste nivået - der de prokontinentale lagene befinner seg - er det klart at tyske Team NetApp ikke dukker opp. De fikk invitasjon til å kjøre selveste Giro d'Italia i det samme tidsrommet, og prioriterer det i stedet.

I Glava Tour stiller RusVelo, Topsport Vlaanderen-Mercator og Caja Rural i stedet.

Det spanske laget dukker også opp i Rogaland Grand Prix den 13. mai.

Fornøyd rittsjef
Rittleder Birger Hungerholdt legger ikke skjul på at han er fornøyd med startfeltet de ser ut til å få til denne sesongen:

- Det er et startfelt man knapt har sett maken til for et 2.1-ritt på verdensbasis. Jeg mener det er eksepsjonelt godt, sier Hungerholdt til procycling.no.

- Kan det dukke opp enda flere storlag?

- For å si det sånn: Dersom et av de aller beste sykkellagene i verden dukker opp og lurer på om de får kjøre Glava Tour, så skal vi nok alltids få til det. Men i utgangspunktet er denne prosessen nå avsluttet, svarer Hungerholdt.

Flere norske lag vil kjøre
Han vil vente enda litt til før han slipper løs de siste norske lagene i etapperittet. Det som allerede er klart er at Joker Merida, Endura Racing, Team Cykelcity og Christina Watches-Onfone kjører rittet. Disse fire kontinentallagene får trolig følge av flere andre norske lag.

Arrangøren gikk torsdag ut med en pressemelding bestående av 13 lagnavn. Totalt skal det være 20 åttemannslag på startstreken i Sandefjord den 16. mai. Det bør derfor være nok motivasjon i seg selv for andre norske lag som ønsker å kjempe seg inn i rittet.

I Rogaland har man ikke gått ut med like man navn ennå, men rittleder Jan Inge Hegreberg forteller at arbeidet er godt i gang:

- Caja Rural er klare og vi venter bare på underskriften fra Lampre. Når en ser på hvilke andre ritt som går i denne perioden, er vi fornøyd med lagene vi har klare allerede. Med tanke på å være mer attraktive og synlige for sponsorene, er det viktig å ha noen store lag på startstreken. I tillegg er det selvsagt positivt for publikum. Tidligere måtte de reise ut av landet for å se verdens beste syklister i aksjon, men nå kan de se dem på hjemmebane, sier Hegreberg til procycling.no.

Glava Tour per 8.3: Team Sky, Team Saxo Bank, GreenEDGE, Garmin-Barracuda, Lotto-Belisol, Lampre-ISD, Caja Rural, RusVelo, Topsport Vlaanderen-Mercator, Joker Merida, Team Cykelcity, Endura Racing, Christina Watches-Onfone.

Rogaland Grand Prix: GreenEDGE, Garmin-Barracuda, Lotto-Belisol, Lampre-ISD, Caja Rural, Team Øster Hus-Ridley. Det jobbes stadig med å få enten og/eller Team Sky og Team Saxo Bank til rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere