RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et genierklært dophue

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Femte april er det ti år siden Kurt Cobain døde. Her kan du lese hva TV 2-kjendisene husker om den genierklærte sangeren i Nirvana. Hør også hva Norges beste kvinnelige golfer husker...

"Kurt Cobain var sjefen. Fikk frysninger på ryggen (og det var IKKE i positiv forstand) da en av deltagerne i World Idol sang en av låtene hans. Enig med dommerne i panelet: Kurt Cobain hadde vridd seg i grava hvis han hadde visst at låtene hans ble brukt i det mest kommersielle av alt - Pop Idol.

For seks år siden var jeg kappellmester for Romerike Melodi Grand Prix, og da var et av bidragene "Smells Like Teen Spirit". For å være med, måtte teksten endres til norsk, og jeg tror forfatteren fikk låten til å handle om moreller og råtne grønnsaker. Flott versjon... Når jeg tenker meg litt om er jeg glad ikke Cobain hørte hverken låten i World Idol eller den norske versjonen av "Smells Like Teen Spirit".

Det nærmeste vi kommer Kurt Cobain i Norge er Marius Møller."

- Gaute Grøtta Grav

"Min eldste datter (22) holder på å lese en Cobain-biografi - siterer alt mulig fra hans merkverdige liv, kan alle tekster og lytter til Nirvana hele tiden. Selv har jeg ikke noe forhold til noen etter ar Brian Jones (ble) druknet...."

- Davy Wathne

"Nirvana var et kult band men en tragisk død. Selv var jeg bare 12 år når dette skjedde og har fått med meg dette i senere tid."

- Suzann Pettersen

"For meg var Nirvana rockebandet med trøkk på starten av 90-tallet: Seattle-grunge, "Smells like Teen Spirit" - og det tøffeste platecoveret på lenge på "Nevermind". Siden har Kurt Cubain og Courtney Lowe blitt et klassisk, nostalgisk rock'n roll melodrama."

- Gunnar Stavrum

"Kurt Cobaim var en genial låtskriver, med denne indre smerten som er kjennetegnet til mange unike og legendariske både musikere og kunstnere. Lillebroren min er og har alltid vært en stor fan av musikken til Cobain og Nirvana og gjennom han har også jeg blitt overbevist om at bandet og sangeren vil gå inn i historien som en av de store og ikke minst myteomspunnede bandene. "

- Guro Fostervold

"Kurt Cobain var veldig viktig for min personlige musikalske utvikling, og selv om jeg hadde vokst fra listepopen mange år før grungens inntog, revolusjonerte Cobain oppfatningen av nær og ekte musikk både i media og blant allmuen. Dette nyter vi veldig godt av den dag i dag, og Nirvana har åpnet muligheten for en mer variert kommersiell musikalsk plattform."

- Frode Haugen

"Beklageligvis har jeg ikke det helt store forholdet til Kurt Cobain. Kan bare huske han som et genierklært dophue som døde altfor ung."

- Dorthe Skappel

Hva husker du?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere